Michael Schumacher, geri donuşunden bu yana yaşadığı en kotu sıralama seansının ardından fren sorunları ve lastik ısıtmad Schumacher, Valencia'da ilk bolumu son anda gecmesinin ardından ikinci bolumde elenmekten kurtulamadı. 7 kez şampiyonluk yaşayan Schumacher, seansı ancak 15. sırada tamamlayabildi. Schumacher "Temel olarak iki sorunumuz vardı. Birisi Kanada'da olduğu gibi lastikleri calıştıramama sorunumuz." "Bunun yanında frenlerde de cok buyuk sorun yaşadım, surekli on lastikleri kilitliyordum ve sağ on, virajlarda sanki yuke sahip değil gibiydi. Bunu anlamıyorum, bunu cozmemiz lazım. Bu sorunlarla birlikte zaten gecmemiz gereken bir biriyer varken daha fazla sorun yaşadık." dedi. Schumacher, yarınki yarışın zor olacağının farkında olsa da, Mercedes'in yarış temposunda iyi olduğunu soyledi. Schumacher "Doğal olarak hayalkırıklığı var. Biz savaşcıyız. Neden olduğunu anlayamasanızda bu tur zorlukların, iniş ve cıkışların olabileceğini bilecek kadar uzun sureden beri bu işteyiz." "Aracı acıkcası geliştirdik. Elemanlar sıkı ve cok iyi calıştılar. Bu acık ve net cunku araca yakıt koyduğumuzda oldukca guclu gorunuyoruz. Kanada'da da iyi iş cıkarmıştık." "Ancak bu şekilde sıralama gecirirsek bunun bir faydası yok cunku buradan yarışa başlamak zorundayız. Yarın cok zor bir oğleden sonra olacak." dedi. TRF1 __________________