Schumacher'in suruş stilinin Bridgestone hamurlarına uygun olmadığını ifade eden Mercedes GP Patronu Ross Brawn, Alman pilotun bu sene yaşadığı sıkıntıların ana sebebinin on lastikler olduğunu soyledi. Schumacher bu sezon Rosberg kadar iyi bir performans gosteremedi ve şu anda takım arkadaşının 56 puan gerisinde. Brawn: "Bu on lastiklerde bir yatkınlık olduğunu duşunuyorum. Cunku cok farklılar. Tutunma sağlama acısından cok hızlı bir şekilde doyuma ulaşıyorlar ve sanırım bu konuyu bu noktada başaramadık. Lastikleri kullanmanın iyi bir yolunu bulamadık" "Bu sene bizim icin en buyuk şeylerden birisi on lastikler oldu, lastiklerin hamurları değişmedi. Ve bunun ustesinden gelemedik. Lastiklerin evrim gecirmesinin bir parcası olaran Nico'nun cok yetenekli ve lastikleri kullanmada cok etkili olduğunu duşunuyorum" "Bu lastiklerden en iyisinin elde edilmesinde Schumacher'in stilinin işe yaradığını duşunmuyorum. Lastiklerin pek onem arz etmediği pistlerde iyi oluyor; lastiklerin iyi bir şekilde calıştırılması gereken yerlerde ise iş onun icin zor oluyor" "Ayrıca lastiklerin agresif bir stili odullendirdiğini de duşunmuyorum. Michael'in yetenekleri, stabilite ve kontrolun sınırlarında olan agresif stilli bir aractır. Bu lastiklerin boylesi bir stili odullendirdiğini duşunmuyorum. Bu yuzden gelecek sene Pirelli'nin nasıl geleceğini gormek ilginc olacak." Brawn, Pirelli'nin gelişi ile durumun gelecek sene değişeceğine inanıyor. Brawn: "Şu anda lastikler uzerine olan karakterimizin olağanın dışında olduğunu duşunuyorum. Lastik secimi ve lastiklerin yapısı nedenlerinden uzerlerine bir yukleme yaptığınızda size daha fazla tutunma vermiyor-sadece duz bir hat. Bir lastik icin bu pek ortak değil." "Normalde biraz yavaş yavaş aşınır ama bu lastikler gibi duz hatta hic sahip olmazlar. Bu yuzden Pirelli'nin boylesi bir lastikle geleceğini duşunmuyorum. Hatta boyle bir lastik uretmeyi bildiklerinden bile emin değilim" "Bunun, FIA'nın Bridgestone'yi teşviki sonucunda lastik ağırlığını arkaya taşımasının bir sonucu olduğunu duşunuyorum. KERS ile bunlar tamamen ortadan kalkmıştı." TRF1 __________________