Claire Williams, 2019 yılında yeniden orta grubun onunde yer almamaları icin hicbir sebep goremediğini soyledi. Williams, 2014 ve 2015 yıllarında arka arkaya iki yıl şampiyona ucuncu olurken, 2016 ve 2017 yıllarını beşinci sırada tamamlamıştı. Fakat 2018'de Paddy Lowe onderliğinde arac konseptini değiştirdiler ve yeni arac beklentilerin cok altında kaldı. Takım sezonu son sırada tamamlarken, yeni sezonda tam olarak nerede olacakları merak ediliyor. Yeni sezon oncesi RACER'a konuşan Claire Williams, "Şu an bile oldukca sağlıklı bir butceyle mucadele ediyoruz ve Williams olarak buyuk kaynaklarımız var. Aynı zamanda cok iyi bir insan grubumuz da var. Tekrar orta grupta mucadele etmemek ya da dordunculuk savaşı vermemek icin hicbir sebep goremiyorum." "Devam eden ortaklıklar bize kesinlikle yardım etmiyor ama bu ortaklıkların bizim icin pozisyona mal olduğunu soyleyemeyiz. Bu bizim yeterince iyi olmadığımızdan kaynaklanıyor. Şimdi daha iyi bir iş yapmamız gerekiyor ve eğer bunu başarabilirsek, o zaman 2021'deki kural değişikliklerden once bile olmamız gereken yere geri donebiliriz." "Elbette 2021 geldiğinde, spora butce sınırı geldiğini goreceğiz, teknik ve sportif kurallarda buyuk caplı değişiklikler yapıldığını goreceğiz, para dağılımı konusundaki durumun daha adil olduğunu goreceğiz ve şu anda gercekleşen ortaklıklara izin vermeyen yeni kurallara sahip olacağız. Doğrusu tum bunlar, bağımsız bir takım icin cok daha iyi olacak. Yani bizim gibi bağımsız bir ekibe yardım edecek." "Ama beklemek zorunda olduğumuzu da duşunmuyorum ve bu zaten burada sahip olduğumuz duşunce yapısı ya da ruh hali değil. Bu gercekten kendi icimizde ve aynı zamanda mucadele ettiğimiz dış dunyaya vermiş olduğumuz onemli bir mesaj. Kuralların bize daha uygun olacağı değişikliklere kadar, sırf gunu gecirmek icin piste cıkmayacağız.." dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Williams: 2019'da Dordunculuk Savaşı Verebiliriz