Romain Grosjean, yeni Formula 1 kurallarının izin verdiği kilo artışını “abarttığını”, ancak sporun bu şekilde daha iyi olacağını duşunuyor. Suruculer arasındaki ağırlık avantajını sıfırlamak icin getirilen kuralla birlikte, minimum arac ve surucu ağırlığının hesaplanma şekli değiştirildi. Sezon başından itibaren, 80 kilonun altındaki suruculerin araclarının kokpit bolumune ek ağırlık yerleştirilecek ve her surucunun ağırlığı 80 kiloya sabitlendirilecek. Bu değişiklik, suruculerin artık diyetlerinde cok katı olmaları gerekmeyeceği ve ayrıca biraz daha fazla kas kutlesi oluşturabilecekleri anlamına geliyor, cunku artık daha hafif rakiplere karşı bir dezavantajları olmayacak. Değişiklik konusunda konuşan Grosjean, “Evet, biraz abartmış olabilirim! Altı, yedi senedir 1.80m boyunda ve 69 kiloydum. Şimdi bu serbestlikle beraber daha da kilo almış olabilirim! Bu yuzden yeniden diyete başlıyorum. Yine de eğlenceliydi.” diyerek şaka yaptı. “Ancak muhteşemdi. Sağlıklı ve fit olma acısından daha iyi. Daha iyi ve daha guclu olduğunuzu gorebiliyorsunuz. Ancak hÂl bir vucut geliştiricisi olamadığınızı da gorebiliyorsunuz.” “Oldukca fazla miktarda kas geliştirdim. İlk yarış icin biraz ter atıp kilo vermem gerekiyor, ama iyi olacağım. Bence kural, doğru yonde atılmış bir adım ve bu şekilde olması daha hoş.” Grosjean’ın takım arkadaşı Kevin Magnussen de hicbir zaman zayıf kalmak icin ozel bir caba gostermemesine rağmen değişikliği destekliyor. Danimarkalı pilot bu konuda, “İki ayda 10 kg kas geliştirmiyorsunuz” “Sanırım artık daha fazla kas kutlem var ancak bu miktar gecen sezon sonundan beri sadece bir ya da iki kilo oynadı. Aşırı bir şey değil. Kimsenin gelip Hulk gibi gorunmesini beklemiyorum.” dedi. Bunun yarışlarda fark yaratıp yaratmayacağı sorulduğunda Magnussen, “Umarım fark yaratır. Gecen yıl yapmadığım antrenmanları bu sene yaptım ve bunların yoğunluğu cok daha fazlaydı. Kendimi daha fit hissediyorum. Direksiyon başına gecmeyi ve son aylarda yaptığım antrenmanların sonuclarını gormek istiyorum.” “Griddeki uzun suruculerden biri değilim, bu yuzden takımları daha ağır bir taban yaptığı icin aylar boyunca kendilerini ac bırakmak zorunda bırakan suruculerden biri de olmadım. Bu acıdan şanslıydım.” dedi. Gunluk Gazeteler