Romain Grosjean, Haas VF-19'da gecen yılki VF-18'e kıyasla cok fazla değişiklik yapıldığını soyledi ve 2019'da hedeflerinin dordunculuk olduğunu dile getirdi. Haas, 2019 yılında mucadele edeceği yeni renk duzenini bugun yaptığı lansmanla birlikte tanıtırken, beklendiği uzere altın ve siyah renklerini tercih etti. Lansmana Rich Energy'nin CEO'sunun yanı sıra Haas takım patronu Gunther Steiner, takımın sahibi Gene Haas ve takım suruculeri Romain Grosjean ve Kevin Magnussen katıldı. Romain Grosjean, verdiği demecte yeni aracın oldukca guzel gorunduğunu soyledi. "Bu yılki en buyuk değişiklik yeni on kanat. Arac cok fazla değişmemiş gibi gorunebilir ama muhendisler cok fazla calışma yapmak zorunda kaldı. Takımın bu sezon harika bir araca sahip olmak icin mumkun olan her şeyi yaptığını biliyorum." "Piste cıkıp, onu test edeceğimiz zaman neler yapabileceğini ve ne gibi sonuclar alabileceğimizi anlayacağız." "Doğrusu yeni aracla gecişler artacak mı bilmiyorum. Bunu zaman gosterecek. Teorik olarak geciş yapmak kolay değil, bize bağlı olan her şeyi yapacağız. Formula 1 kuralları gecişleri arttırmak icin tasarlandı. Bu hedefe ulaşıp ulaşılmayacağını bilmiyorum. Yeni sezonu beklemek lazım." Motorsport.com'a konuşan Grosjean, uzun vadede Red Bull'la yarışmalarının mumkun olup olmadığı sorusuna, "Bu harika olurdu. Evet, uzun vadede olabilir. Formula 1, takımlara kazanmaları icin daha fazla fırsat vermeye calışıyor. Ama 2021'den once bunun gercekleşeceğini sanmıyorum." "Gecen yıl orta gruptaki savaşa bakarsanız, oldukca heyecan vericiydi. Guc duzeni surekli olarak değişti. En ideali mumkun olduğunca fazla takımın zaferle savaşması olur. Gene Haas gibi insanlar bunu gormek isterler. Olmayacaksa neden burada olasınız ki?" "Yine de şu an her şeyin aynı olacağını duşunuyorum. Bu yıl Ferrari, butcesini arttırdığını acıkladı. Red Bull, on kanada cok fazla para harcadıklarını ve Mercedes de yeni arac uzerinde cok fazla calıştıklarını soyledi. Yanlış anlamayın, biz de calıştık ama onlarla bizim butcemiz arasındaki buyuk fark var." "Ama orta grupta cok yakın bir savaş olacak. Herkesin butcesi cok benzer. Ferrari ile olan ortaklığımızdan oturu farklı şekilde calışıyoruz ama genel resme bakarsanız diğerleriyle benzeriz. Eğlenceli olacak. Gecen yıldan daha iyisini yapmak istiyoruz. Ama cıtayı beşinciliğe yukselttik ve eğer yapabilirsek daha iyisini yapacağız. Red Bull, Ferrari ve Mercedes'i yeneceğimizi duşunmuyorum. Bu yuzden dordunculuğu hedefleyebiliriz. Ama orta grubun en iyisi olmak isteyen cok fazla kişi var." "Renault guclu olacak. McLaren'ın ne yapacağını bilemezsiniz, cok tarihi ve buyuk bir takım. Guclu şekilde donebilirler. Racing Point veya Force India da var. Onlar cok fazla paraya sahipler. Toro Rosso muhtemelen Red Bull'a cok yakın olacak. Şimdi aynı motora sahipler." "Yani pek cok insan geri kalanların en iyisi olmak istiyor. Bu rekabetci bir dunya ve elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." Grosjean, 2018'in ilk yarısında zorlu zamanlardan gecse de ikinci yarıda guclu bir performans gostermişti. "Neler olacağını bilemezsiniz. İkinci bolumde yakaladığım momentumu korumak istiyoruz. Zorlu sureci tekrar yaşamak istemiyorum. Hayatınızda bazen işler karmaşıktır ve sonra olması gereken yere donersiniz. Bu yuzden tekrar aynı şeyi yaşamamaya calışıyorum. Umarım iyi bir sezon geciririm ve gecen yılın ardından ihtiyac duyduğum tek şey bu." Grosjean, 2019 değişiklikleriyle ilgili de konuştu: "Simulatorde iki gun once suruş yaptım, salı gunu, haftaya tekrar suruş yapacağım. Ama bu bir simulasyon. Sonuc olarak suruş yaptım ve goreceklerimizi gorduk. Bir sonraki adım pist ustu verileriyle korelasyon sağlamak olacak. Simulator konusunda tekrar bir noktadayız ve size tam olarak nasıl olacağını soyleyemem." dedi. Yeni aero kuralların yarışları değiştirip değiştirmeyeceği sorusuna Fransız pilot, "Zaman gosterecek. Bilmiyorum. Hicbir şey soylemem, umarım yarışlar daha iyi olur. Daha fazla yakıt iyi bir şey ama daha geniş kanatlarla daha fazla suruklenme olacağı icin benzer durumda olacağız." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Uc Buyuk Takımla Savaşamayız Ama Dorduncu Olabiliriz