Haas F1'in takım patronu Gunther Steiner, takımın 2019 F1 aracını "oldukca iyi" şeklinde yorumlarken, nerede olduklarını soylemek icin henuz cok erken olduğunu dile getirdi. Amerikalı takım, 2016 yılında Formula 1'e girerken, gecen yıl serideki en iyi sonucu olan beşinciliği yakalayarak buyuk bir başarıya imza atmıştı. Daha buyuk bir butceye sahip olan Renault'dan sadece 29 puan geride kalan Haas, sezon boyunca ceşitli hatalar yaptı ve genel anlamda en hızlı dorduncu araca sahip olmasına rağmen bunu sonuca yansıtmakta zorlandı. En ciddi hatanın yapıldığı yarış her iki aracın lastiklerinin yanlış takılması sonucu yarış dışı kaldığı Avustralya Grand Prix'siydi. 2018'deki hatalarından dersler cıkarıp cıkarmadıklarını yorumlayan Steiner, "Ozel olarak oğrendiğimiz bir şey yok. Sadece biraz daha tutarlı olmamız gerekiyor ve bunun farkındayız. Bunu geliştirmek icin cabalıyoruz." "Tutarsızlık kısmen olabiliyor cunku, yeni bir ekibiz ve hatalar yapıyoruz. Tabii ki buna deneyimsizlik diyemem cunku insanlar deneyim kazanıyor. Ama soylediğim gibi 2016'da F1'e girdik." "Her zaman hatalarından dersler cıkarmalı ve daha iyisini yapmalısınız. Bence cok fazla şey oğreniyoruz. İnişler ve cıkışlar yaşasak bile bir sonraki yarış icin daha iyisini yapmaya calışıyoruz." "Gecen yılki hatalarımızdan ders cıkarmak ve bunlardan oğrenmek istiyoruz. Hedefimiz bu yıl daha iyi olmak. Bence gelişmeyi başardık, bu yuzden tum takıma guveniyorum. Bizim icin calışan cok sayıda insan var." ifadelerini kullandı. 2018'e kıyasla şu noktada nasıl bir duyguya sahip olduğu sorusuna Steiner, "Aslında duygu cok benzer. Kendimize bakıyoruz ve ne yaptığımızı biliyoruz. Yeni kurallarla birlikte kaydettiğimiz ilerlemeyi biliyoruz. Nerede olduğumuzu da goruyoruz ama diğerlerinin nerede olduğu konusunda hicbir fikrimiz yok." "İyi olacağımızdan eminim cunku kotu bir aracımız olduğunu duşunmuyorum. Bu noktada iş diğerlerinin ne kadar iyi olacağına bağlı ve bunu bilmiyorum." "12 ay once dorduncu en iyi araca sahip olacağımızı soyleseydiniz, bunu asla kabul etmezdim ya da oyle olduğumuzu soyleyemezdim. Şimdi soruyorsunuz ve soyleyemiyorum cunku bilmiyorum." "Fakat guclu bir araca sahip olduğumuza eminim. Bizim icin kotu giden hicbir şey yok. Umarım haklı cıkarım." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler