Renault, 2019 Formula 1 motoruyla ileriye doğru oldukca "sağlam" bir adım attıklarını ve ilk uc takımla mucadele etmeyi beklediklerini soyledi Yeni RS19, salı gunu Enstone fabrikasındaki lansmanla tanıtılırken, Renault'nun F1 yoneticisi Cyril Abiteboull, ozellikle motor tarafında kaydedilen gelişimin cok buyuk olduğunu soyledi. Motorsport'a konuşan Abiteboul, guc unitesi tarafında atılan adımın buyukluğu sorulduğunda şoyle yanıt verdi: "Net bir rakam yok ama oldukca sağlam bir adım. Daha da ileri gidedeceğim, bu V6'nın kullanılmaya başladığından bu yana kaydettiğimiz en buyuk gelişim." dedi. Abiteboul, Renault muhendislerinin temel olarak gecen yıl Red Bull tarafından kullanın C-versiyon motor kullandığını, ancak 2019 versiyonunun gecen yıla kıyasla yeni bir tasarıma sahip olduğunu dile getirdi. "Bu konsept cok yeni. Red Bull ile başarılı şekilde kullandığımız ve test ettiğimiz, ancak fabrika olarak yarışmamayı sectiğimiz C-versiyon konseptini daha da ileriye taşıyor." "Bizim kullanmamış olmamız sorun değil cunku Red Bull'la kullanarak yeterli bilgi ve geri bildirim aldık. Bu yılki motorda gercekten cok daha ileriye doğru gidildi." Renault, gecen yıl takımlar şampiyonasını dorduncu sırada tamamlarken, 2019'da ilk uc takımla aradaki farkı kapatmak istiyor ancak bunun oldukca zorlu bir gorev olduğu ortada. Abiteboul, yeni sezon icin net bir hedef belirlemenin kolay olmadığını, ancak genel anlamda bu yılın en onemli hedefinin ilk uc takımla aradaki farkı kapatmak olduğunu soyledi. Renault, bunu başarmalarının ardından uzun vadeli hedefleri kapsamında 2020'de podyum savaşında olmayı ve sonraki yıl zafer icin mucadele etmeyi hedefliyor. Takımın hedefiyle ilgili soruya şoyle cevap veren Abiteboul: "Belli bir dereceye kadar cevap verebileceğim şeyleri sevmiyorum. Fakat bizim icin en onemli şeyin durmamak ve şimdiye kadar yakalamış olduğumuz momentumu kaybetmemek olduğunu soyleyebilirim." "Geride kalan uc yıl icerisinde, hem pistte hem de fabrikada iyi ve oldukca istikrarlı bir ilerleme kaydettiğimiz cok acık. Buna zarar verebilecek hicbir şey soylemek istemiyorum." "İlerleme kaydetmeye devam edebilmek icin bazı başarı hikayelerine ihtiyacımız var." "Gecen yıla bakarsak, şampiyonada kaydettiğimiz ilerleme genel anlamda bir başarı hikayesiydi ve bana gore şampiyonada daha fazla ilerleme kaydetmenin biraz daha uzun sureceğini soylemek son derece adil olur. Bu gercekten cok net. Bunu bilebilecek kadar alcakgonullu ve profesyonel insanlarız." "Ama bence hedeflerimizin doğru olduğunu gosteren bazı belirtilerin veya işaretlerin olmasının onemli olduğunu duşunuyorum. Bunun bu yıl ozellikle oldukca kuvvetli bir kış gecirdiğimiz motor tarafında gelebileceğine inanıyorum, oyle olmasını istiyorum. Bu sayede iyi bir sezon olacak." "Enstone'a yani şasi tarafına bakarsak, orada bir yapımız var. Ancak bu yapının yarış kazanan bir aracı donuşmesi icin biraz daha zaman gerekiyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault, 2019 F1 motoruyla "sağlam" bir adım attı!