Daniel Ricciardo, bir sonraki seneye kadar podyum beklememesine rağmen, Renault’nun Formula 1’de başarılı olması icin gereken onemli herhangi bir noktada eksik olmadığını soyledi. Fransız takıma Red Bull’dan katılan Ricciardo, Enstone merkezli ekibin tesislerinin eski takımına kıyaslama konusunda iyi bir konumda bulunuyor. Takımın 2019 F1 aracının lansmanında konuşan Ricciardo, Renault’nun ondekileri yakalaması icin cok cabalaması gerektiğini ve bunun onunde hicbir engel olmadığını soyledi. “Daha fabrikada hicbir şeyin uzerinden gecmedim. Red Bull’da bunu yapmak zorundaydınız. Bu yuzden ozellikle eksik olduğumuz bir şey olduğunu duşunmuyorum.” “Sanırım aracı surene kadar aracın nelere ihtiyacı olduğu konusunda daha fazla şey bileceğim, ancak şu anda iyi şeyler goruyorum.” “Aralıkta buradaydım ve cok fazla gurultu ve inşaat vardı. Ve şimdiden bunlar bitmiş ve calışıyor. Kış boyunca cok calıştılar ve bunu iş ahlakı olarak olumlu bir şekilde goruyorum.” “Bunu ilk soyleyen ben olacağım: Sezon sonunda bir ara vermeye hazır oluyorsunuz. Ancak burada hic izin almadan calışan insanlar olduğunu gormek, onların ac olduğunu gormek benim icin olumlu bir şey.” Her ne kadar Renault, RS19 ile iyi bir gelişim kaydetme konusunda cok umutlu olsa da Ricciardo, takımın podyumlar icin savaşabileceğine ve bu aşamada yarış kazanabileceğine kendini kaptırmıyor. Gercekci hedefleri sorulduğunda Ricciardo, “Basit konuşacağım ve belki sizin icin yazması sıkıcı olabilir ama hedefim gelişmek. Gelişmeye devam etmek.” “2016’dan beri takımın yaptıkları muhteşem, bu yuzden bu yonde gitmeyi surdureceğiz, gecen seneki dordunculukten sonra ucunculuğu elde etmeye calışacağız, ancak bu kadar basit değil cunku ilk uc takımla aramızda cok fazla fark var.” “Ama ideal hedefimiz farkı kapatmak. Tabii ki birden ilk ucun arasına katılırsak cok iyi olur ama bu hÂl buyuk bir fark. Bu yuzden kazanclar elde ettiğimiz surece bu yılı başarılı sayabiliriz.” dedi. Kendi performansına odaklanmasının ve Red Bull’a karşı karşılaştırma yapmamasının ne kadar zor olacağı sorulduğunda Ricciardo, her zaman eski takımının yılın başında daha onlerde olacağına inandığını soyledi. “Renault’ya imza atarken Red Bull’a gore nerede olacağımız konusunda cok gercekciydim, onlar onde olacak. Bu yuzden şimdiden bunu kabulleniyorum ve buna gercekci bir şekilde yaklaşıyorum.” “Cunku bir şok veya bunun gibi bir şey olmayacak. Sanırım doğal olarak onları gozlemleyeceğim ancak aynı zamanda Mercedes ve Ferrari’yi de takip edeceğim.” “Bizi Melbourne’de yendiklerinde acı cekmeyeceğim. Şu anda farklı bir yolculuk icinde olduğumuzu duşunuyorum ancak sonsuza kadar da dordunculukte kalmak istemiyorum.” Gunluk Gazeteler