Takımın yeni sponsoru ROKiT'in kurucularından Jonathan Kendrick, 2019 icin birkac takımla daha goruştuklerini, ancak sonunda Claire Williams ile yapılan 45 dakikalık bir toplantı sonucunda Williams’la anlaştıklarını soyledi. Williams, Martini’nin yerine anlaştığı, artık takımın en buyuk ticari ortağı olan global telekom şirketi ROKiT’in logolarının da bulunduğu yeni aracını tanıtmıştı. ROKiT’in kurucularından Jonathan Kendrick, şirketin urunlerini tanıtabileceği kuresel bir platform sağlama konusunda istekli ve Formula 1 buna ceşitli imkanlar sağladığı icin acıkca şirketin isteklerine uyuyor. Dunku lansmanda konuşan Kendrick, “Pazarda olduğumuzu fark eden uc, dort Formula 1 takımı bizle temas kurdu.” “Williams ile birlikte olmamızın sebebi takımın, benim ve şirketin İngiliz olması.” “Williams isminin Tyrell, Lotus, BRM, Cooper, Brabham gibi kaybolan takımlardan daha uzun sure F1’de olması hoşuma gidiyor.” “Sebeplerden biri buydu. Ve bunun acık bir şekilde diğer bir nedeni de bu bayan, Claire.” “Claire ile tanıştık, harika bir toplantı yaptık. Onun vizyonuna, tutkusuna, stratejisine hayran kaldım. Kısaca, 45 dakika icinde ikna oldum.” dedi. Claire Williams, ROKiT’i takımda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu acıkca belirtti. Kendrick ayrıca ROKiT’in F1’e girmesinin onu spora tam anlamıyla geri dondurduğunu soyledi. Kendrick, “20 yaşındayken Wolverhampton’da bir Goodyear lastik muhendisiydim.” “Formula 1 icin uretilen tum Goodyear yarış lastikleri, doğduğum yer olan Wolverhampton’da uretiliyordu. Ve 1978’de beni Buenos Aires’teki yeni takıma gondermişlerdi.” “Ve dikkat cekici bir şekilde Arjantin’deki ilk yarışta Alan Jones ve Frank Williams icin lastik muhendisliği yapmıştım. Ve 41 yıl sonra isim sponsoru olarak buradayım!” “Bir hayal gercek oldu ve burada olduğum icin cok gururluyum.” dedi. Gunluk Gazeteler