Red Bull pilotu Max Verstappen, yeni sezon oncesi yaptığı acıklamalarda yeni aracı surmeyi sabırsızlıkla beklediğini soyledi. Red Bull, gecen yılın sonunda Renault ile yollarını ayırırken, yeni sezonda Honda motoruyla mucadele edeceğini acıklamıştı. Avusturyalı ekip, bu anlaşma sayesinde tarihinde ilk kez fabrika takımı konumunda yer alacak ve yine ilk kez Honda motorunu kullanacak. Gecen yılın sonunda Lewis Hamilton'dan sonra en cok puan toplayan isim olan Verstappen, 2019 yılı icin son derece iyimser olduğunu soyledi. Sozlerine kış tatilinde neler yaptığından bahsederek başlayan genc pilot: "Genellikle kış tatilini evde gecirmeye calıştım ve bu yuzden Monaco'da bolca vakit gecirdim. Arkadaşlarımla ve ailemle vakit harcadım. Birkac gun boyunca kelimenin tam manasıyla hicbir şey yapmadım, sadece evde oyle oturdum. O gunler guzeldi! Bir ay boyunca istediklerimi yedim ve sonrasında dengeyi kurmaya calıştım. Dinlendim ve sonrasında cok calıştım. Yani bir aylık bir tatildi. Her şeye rağmen sevdim. Ocak ve ozellikle şubat ayında yeni sezon icin yoğun şekilde hazırlanmalısınız. Bu iki ay en hoş aylar değil." "Her yıl bir onceki yıla gore daha iyi durumda olmaya calışıyorum. Antrenman programımı değiştirdiğimi soyleyemem ama daha fazla antrenman yaptım. Daha fazla ağırlık kaldırdım ve egzersiz yaptım. Gecen yıl yaptığımla temelde cok benzerdi. Cok fazla koştum. Bisiklete bindim ideal kilomu yakalamaya calıştım." dedi. Hollandalı pilot araca donmek icin sabırsızlanıyor. "Yeni sezona başladığım icin mutluyum. Kış sezon bir suredir devam ediyor. İki ya da uc hafta tatili sevdim ama sonra işe geri donmek istiyorsunuz." "Şimdi araca gecmeyi sabırsızlıkla bekliyorum cunku takımın Honda ile nasıl calışacağını merak ediyorum. Motor ve şasinin ne kadar iyi olacağını merak ediyorum. En cok beklediğim şey bu. Piste cıktığım ilk andan itibaren maksimumu vermek istiyorum. Hedeflere gelirsek, bunun icin once aracın nasıl olacağını ve motorun ne durumda olduğunu gormek gerekiyor. Avustralya'daki yarışa kadar belli hedefler koymak neredeyse imkansız cunku rakiplerinizin gucunu gormuyorsunuz. Her zaman maksimum caba ortaya koyuyorum ama bilirsiniz, coğu şey aracınızın ne kadar olduğuna bağlı. Bekleyip gormek gerekiyor." "RB15'i surmek icin sabırsızlanıyorum. Guc unitesinin performansını ve diğer şeyleri değerlendirmek istiyorum. Ayrıca artık yeni bir takım arkadaşım var. Birlikte takımı ilerletebiliriz ve amacımız bu. Bunu başarabiliriz. Kartingden guzel anılarımız var ancak şu an Formula 1'deyiz. Benden birkac yıl sonra Formula 1'e geldi ve her ikimiz de zaman gectikce daha guclu hale geldik. Cok eğlenceli anılarımız var ama Formula 1, kartingden farklıdır. Takımla birlikte calışmamız gerekiyor." "İkimiz de cok genciz. Ama buna avantaj veya dezavantaj diyemem. Dort yıldır buradayım ve deneyimime guveniyorum. Pierre ise bir yıldan biraz fazla bir suredir burada. Takıma yardımcı olacak deneyimi var. Tabii ki yaşınız 30'sa daha fazla deneyiminiz vardır ama bu deneyim rakiplerinden daha hızlı olacağınızı garanti etmez." dedi. Verstappen, Honda motoru konusunda iyimser fakat gercekci olduğunu soyledi. "Bu yıldan itibaren takımın yeni bir partneri var: Honda. Bu ortaklıktan cok şey bekliyoruz. Olumluyuz ama yine de zamana ihtiyacımız var. İlk yarıştan itibaren her şeyin mukemmel olmasını beklemiyoruz. Bir takım olarak hatalar yapacağımız veya geliştiğimiz anlar olacak. Ama Honda ile birlikte gelişebilmek icin takım olarak maksimumu vermek cok onemli. İyimserim ama aynı zamanda gercekciyim. Sonuclarımızın nasıl olduğunu zaman gosterecek." F1'deki beşinci sezonuna girecek olan Verstappen kural değişikliklerinin gecişleri etkilemesini beklemiyor. "Kurallarda değişiklikler var ve temelde on kanatla ilgili. Tasarım daha basit, on kanat daha geniş. Bu gecişi kolaylaştırmak icin yapılsa bile calışacağından emin değilim. Ne olursa olsun bizim icin yeni bir zorluk. Umarım bununla diğerlerinden daha iyi baş edebilmişizdir. Ayrıca arka kanat tasarımında bir değişiklik var ve daha yuksek bir yakıt limiti de geldi. Ama temelde cok fazla değişiklik yok." "Yeni kurallar elbette yeni fırsatlar veriyor. Gecen sezon cok kotu olan bir takım, hatalarından dersler cıkarabilir. Ama bana sorarsanız guc duzeni 2018'deki gibi olacak. Mucadelelerin daha iyi olacağını sanmıyorum cunku araclar cok fazla yere basma gucune sahip ve oldukca genişler. Bazı pistlerde geciş sayısı artabilir ama her zaman geciş yapmanın neredeyse imkansız olduğu pistler var. Yani gecen yılla aynı olacak." Gunluk Gazeteler