Daniel Ricciardo, yeni takımı Renault'ya gectiği icin mutlu olduğunu soylerken, Renault'nun cok iyi bir kış donemi gecirdiğini dile getirdi. Daniel Ricciardo, 2014'ten bu yana mucadele ettiği Red Bull'dan ayrıldı ve yeni sezonda Renault fabrika takımı icin mucadele edecek. Avustralyalı surucu gridin en yetenekli suruculeri arasında kabul gormesine rağmen şimdiye kadar şampiyonluk yaşayamadı ve yarışlar kazanan Red Bull'dan, orta grupta puan savaşı veren Renault'ya gecerek buyuk bir risk aldı. Yeni sezon oncesi yapılan R.S.19'un lansmanında konuşan Ricciardo, "Yeni bir yarış aracının direksiyonuna gecmek ve yeni bir sezona başlamak her zaman icin heyecan vericidir. 2019'da farklı hissedeceğim cunku tamamen yeni bir arac ve yeni bir takım adına yarışacağım. Oğrenilecek cok fazla şey var. Yeni direksiyon simidini anlamalıyım, yeni bir yarış koltuğunda olacağım icin buna alışmalıyım, etrafımda beni cevreleyen yeni mekaniker ve muhendislerle konuşmalıyım. Ancak tum bu surec benim icin oldukca heyecan verici." "Doğrusu R.S.19'un griddeki en hızlı arac olmasını isterim. Ama şimdilik gecen yıldan bu yana motorun gelişim kaydettiğini gormek ve takımın motive kalmasını sağlamak istiyorum." "Burada pist ustundeki işimi yapmak ve mumkun olduğunca hızlı gitmek icin varım. Ama takıma enerji katmak istiyorum. Cunku bu benim işimin bir parcası ama aynı zamanda karakterimin de bir parcası." "Takımın biraz daha fazla calışmasını, daha fazla caba sarf etmesini ve herkesi bir araya gelmesini sağlamak icin elimden geleni yapmayı amaclıyorum. Takıma pozitif enerji katmak istiyorum." "Yarışmayı cok seviyorum ve hayatım boyunca yaptığım şey bu oldu. Renault'nun motor sporlarında buyuk bir tarihi var ve bu yuzden Formula 1'deki yolculuklarının bir sonraki adımında onlarla olmak benim icin oldukca heyecan verici." "İnsanlar beni orada gormeyi sabırsızlıkla bekliyorlar. Bence hem ben hem de Nico, takımın bir sonraki seviyeye gecirebilmek adına gercekten iyi bir ikili olacağız. Takım 2016'dan bu yana etkileyici bir ilerleme kaydetti ve bu yuzden gelişmeye devam edecekleri konusunda iyimserim. Bu ilerlemenin bir parcası olmak istiyorum." "Nico'yu nispeten iyi tanıyorum cunku birlikte yarışmanın yanı sıra Monaco'da yaşıyoruz. Benzer yaşlardayız ve alt kategorilerde yetişirken genelde birbirimizin etrafındaydık. Onu hep yuksek seviye suruculerden birisi olarak gordum. Alt kategorilerde hemen hemen kazanabileceği her şeyi kazandı ve bu onun yeteneğini gosteriyor. Onu her zaman yuksek seviyede bir rakip olarak baktım ve yanımda oturmasını sabırsızlıkla bekliyorum." Ricciardo, pek cok kez finiş goremediği 2019'un kendisini olgunlaştırdığını soyledi. "Gecen yıl bazı yuksek sonuclar ve mutlu anlar var. Ama hayal kırıklığı yaşadığım anlar da oldu. 2018'de cok şey oğrendim ve bunlar 2019'da beni daha guclu yapacak." "Artık daha olgun bir kişiyim. Gittiğim yone dair daha netim ve yolda bunu iyi sonuclarla gostermeyi hedefliyorum. İyi şeyler yapabilmek adına cok fazla olumlu baskı ve beklenti var. Fakat bunu başarmak icin sabırsızlanıyorum." Avustralyalı pilot takımın kış doneminde kaydettiği ilerlemeye dikkat cekti. Artık Renault ailesinin daha da icinde olduğumdan, rakamları gorebiliyorum ve bunları herkesi memnun etmek icin soylemiyorlar. Yani iyi bir kıştı." "Fakat yarış aracıyla suruş yapmak farklıdır. Dyno'da cok fazla şey yapıldı ama sonra piste cıkarsınız ve 'Ah neden boyle oldu? Bunu beklemiyorduk' dersiniz. Asla tum yumurtaları aynı sepete koymak istemezsiniz cunku birbirlerine hastalık gecebilir." "Kış boyunca yaptıkları şeyler, onceki yıllardaki rakamlara bakıldığında oldukca iyiydi. Mercedes ya da başka birinden daha iyi olacağını soylemiyorlar ama yaptıkları şeyler son derece olumluydu. Bu tabii ki guzel bir şey." Ricciardo, kış testlerinde dayanıklı bir araca ihtiyacları olduğunu soyledi. "Normalde test yaparken daha fazla tur atmayı, daha iyi derecele elde etmeye tercih edersiniz. Dayanıklılık onemli cunku dayanıklılık olmadan gelişmek zordur. Bu acıdan tur sayısı bizim icin onemli olacak. Umarım bununla baş edebiliriz." Gunluk Gazeteler