Micheal Schumacher, Ferrari'nin 800. Grand Prix heyecanı yaşadığı şu gunlerde, kalbinin bir parcasının her zaman kırmızı olacağını soyledi. Schumacher, Ferrari takımında uc yıl suren emekliliği boyunca danışman olarak calışmadan once tam 11 yılda 5 kez pilotlar klasmanında şampiyonluğu kazanmıştı. Bu sezon Mercedes GP takımıyla pistlere geri donen Schumacher, "Herhangi bir topluluğun 14 yıl boyunca parcası olduğun zaman kacınılmaz şekilde uzerinizde bir etki bırakıyor. Her zaman icimde Ferrari’den bir parca olacak, her zaman kalbimin bir parcası kırmızı olacak. Ferrari bu işi gercekten kendilerine ozgu ozel bir yolla yapıyorlar. Kendileri icin 'aile' kelimesini kullanmaları gayet normal, benim uzun suredir ayrı kaldığım bir aile. Ferrari’ye gelmeden once hic aklıma gelmeyen efsane, kultur, tarih gibi kavramlar onların yanında hayat buldu. Takıma katılmadan once bunların hicbiri benim icin bir anlam ifade etmezdi. Ancak bizzat Ferrari’nin İtalya icin ne kadar onemli olduğunu kendi gozlerimle gorduğumde anladım. Kesinlikle şiirsel ifadelere yatkın bir insan değilim ama şimdi onların bu tutkusunu anlayabiliyorum. Benim de en buyuk tutkum yarışmak ve bu acıdan Ferrari ve ben neredeyse aynı sayılırız" dedi. Ajansspor __________________