McLaren patronu Martin Whitmarsh'a gore Britanya GP'de Lewis Hamilton veya Jenson Button'un kazanması, takımın bu sezon şimdiye kadar en fazla one cıkan olaylarından biri olacak. Takımın kapsamlı bir yenilik pakedi ile Red Bull'a daha ciddi bir rakip olmayı amacladığı Britanya GP icin Whitmarsh, heyecanlı olduklarını belirtti. Whitmarsh: "Son uc yarışta azami 129 puanın 119'unu aldık. Bu inanılmaz istatistik, onlerde mucadele etmeye ne kadar ac olduğumuzu gosteriyor." "Silverstone'de, evimizdeki yarış, hepimiz icin ozel bir oneme sahip. Pazar gunu oğleden sonra Jenson veya Lewis'in podyumun zirvesinde yer alması, butun takımı inanılmaz bir şekilde gururlandıracak. Boylesi bir sonuc, bu sezonun şimdiye kadarki en onemli olaydan biri olur." "Sezonun yarısına geldiğimiz şu zamanda takımın şu anki işleyişinden inanılmaz derecede memnunum. Calışmak icin gercekten buyuk bir azim ve hırs var. Garajda yururken bunu hissedebiliyorsunuz. Kendi ic momentumumuzu yarattık ver daha iyilerine ulaşmak icin herkesin bir araya gelişini gormek fazlasıyla odulkÂr." "Buyuk takımların calışma şekli boyledir. Takımı, şimdi olduğu gibi fabrikadan yarış pistine kadar ne istediğini bilen olarak nadiren gormuşumdur" Hamilton da Whitmarsh gibi bu yarışın McLaren icin cok onemli olduğunu, Red Bull ile mucadele icin yoğun bir şekilde calıştıklarını soyledi. Hamilton: "2009'un coğunu mucadelenin uzağında gecirdikten sonra herkesin buyuk arzuyla dolu olduğunu soyleyebilirim, ozellikle de arkadaşlarımız, ailemiz ve ulkemizdeki insanların onunde olacağımız bu hafta sonu. Evimizdeki yarışta bir başka harika sonuca ulaşmak, inanılmaz olacaktır." "Evimizdeki yarışa şampiyonada lider olarak girmek, muhteşem bir duygu. Buradaki insan gucunun etkisini cok iyi biliyorum. 2007'de -polu aldığımda- yavaşlama turunda surerken kalabalığın sesinin motorunkini bastırdığını dun gibi hatırlıyorum. Ve 2008'de, o zor ıslak zemin şartlarında kimse inancını kaybetmedi ve bayraklarını her tur benim icin salladılar" "Boylesi bir adanmışlığı gorduğunuzde, karşılığını vermek zorunda olduğunuzu biliyorsunuz. Bu yuzden Silverstone'a harika bir sonuc almak ve 100,000 kişinin bizim takımızla ve ilkemizle gurur duymasını sağlamak icin fazlasıyla kararlı bir halde gidiyorum. Button da, "Gecen sene Silverstone'a şampiyona lideri olarak gelmiş olsam bile, bu yarışı kazanamadım. Bu sene ikinciyim ve kendi seyircilerinin onunde kazanmaktan daha guzel bir şey olacağını duşunuyorum. bu harika olurdu." dedi. TRF1 __________________