Valtteri Bottas, 2019 sezonu oncesi yaptığı acıklamada gecen yılki eleştirilerin kendisini guclendirdiğini soyledi. Valtteri Bottas gecen yıl pek de guclu bir sezon gecirememiş ve genel olarak beklentilerin altında kalmıştı. Ozellikle ikinci yarıdaki kotu performansının ardından yoğun eleştiriler alan Bottas, yeni sezon oncesi verdiği demecte 2019'da daha guclu olacağını soyledi. "Gercekten iyi bir kış gecirdim. Enerji doluyum ve yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. Ocak ayı başında ilk antrenman kampıma katıldım ve o zamandan beri calışmaya devam ediyorum. Antrenmanlarımın coğunu Finlandiya'da yaptım." "Yeni sezon icin heyecanlıyım. Şimdi herkes sıfır puanla başlıyor ve hepimiz aynı başlangıc cizgisindeyiz. 2019'da her şey olabilir, bu yuzden elimden gelen her şeyi yapacağım." "2018'in başında biraz eleştiri aldım ama bu aslında benim icin olumlu bir şey cunku bana ekstra destek veriyor. Şimdi yeni aracı ilk kez surmek icin sabırsızlanıyorum." "Arac yeni aerodinamik kurallar yuzunden biraz değişti. Bu yuzden aracın nasıl hissettirdiği ve calıştığı konusunda fikir edinmek ilginc olacak." "Ne bekleyeceğinizi asla bilemezsiniz. Bu yuzden araca binmek, dengesini anlamak ve davranışlarını hissetmeye calışmak heyecan verici olacak. Bir fikre sahip olmak icin Shakedown'da aracı zorlayacağız." Shakedown'da ilk kez yeni aracı suren Bottas, bunun kendisi icin bir ayrıcalık olduğunu soyledi.