Max Verstappen, Honda motorlu Red Bull RB15 ile gercekleştirdiği ilk suruşun ardından mutlu olduğunu soyledi. Red Bull, tek seferlik renk duzeni ile tanıttığı RB15 ile ilk suruşu bugun Silverstone pistinde gercekleştirdi. Aynı şekilde Mercedes de 2019 aracını bugun aynı pistte ilk kez kullandı. Pirelli'nin gosteri lastikleri ile 100 km'lik reklam cekimi seansına katılan Verstappen, Honda motoruyla ilk deneyiminden memnun kaldığını dile getirdi. Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Verstappen, "Gun tamam. Aracla ilk kilometreleri geride bıraktım." "İlk turun ardından guluyordum. Aracın davranışlarından cok mutluydum. Ek olarak motordan da. Cok olumluydu. Gercekten cok iyi insanlarla calışmak guzel bir şey." dedi. Red Bull, şu ana kadar neredeyse kariyerinin tamamını gecirdiği Renault ile yollarını ayırarak Honda motoruna gecme kararı almıştı. Honda'nın guclu ve dayanıklı motor sağlaması, Red Bull'un Ferrari ve Mercedes takımlarıyla mucadeleye devam edebilmesinde kritik oneme sahip olacak. Verstappen, ilk suruşunden once sezon oncesinde beklentilerini soylemek icin acele etmeyeceğini soylemişti. Ancak ilk suruşun ardından testleri sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi. Verstappen, "Barcelona'ya gitmek ve Melbourne icin hazırlıklara başlamak icin sabırsızlanıyorum." "Cok olumlu bir gundu. Bu yuzden cok mutluyum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen, Honda motoruyla ilk suruşun ardından guluyor