Lewis Hamilton, Sebastian Vettel'in 2019'da daha guclu olacağını soyledi. Lewis Hamilton gecen yıl kariyerinin beşinci dunya şampiyonluğunu yakalarken, Sebastian Vettel'e karşı ustunluk kurmayı başarmıştı. Yen W10'u carşamba gunu test eden Hamilton, Sky Sports'a yaptığı acıklamada gunun sorunsuz gectiğini soyledi ve yeni sezonda mucadele edeceği uc ismi acıkladı. "Yeni biriyle tanışmak ve mumkun olduğunca cabuk anlaşmaya calışmak gibiydi. Sorunsuz gecti. Bir şeyler yapıyordu ve onu cabucak anlamaya calışıyordunuz." "Hic sorun yaşamadık. Doğal olarak olası sorunlarla yarış yerine testlerde karşılaşmayı umuyoruz. Bu yuzden onumuzdeki hafta bazı sorunlara rastlamayı umut ediyoruz." "Umarım buyuk bir şey olmaz ama takımda cok buyuk bir enerji var. Elde ettiğimiz tum başarılardan sonra kolayca tatmin olabilir ya da enerji azalabilirdi. Ama bu yaşanmadı. Herkes son derece odaklı ve piste cıkmaya can atıyor." "Beş kez şampiyon oldum ancak bunun avantaj olduğunu duşunmuyorum. Her yeni sezon oncesinde sıfırlama butonuna basıyorum ve her şeyi sıfırlıyorum. Boylece oncesinde elde ettiğim sonucları duşunerek sezona başlamıyorum. 2019 zihnimde tamamen yeni bir sayfa gibi." "Herkes yeni araclarıyla geliyor, takımlara katılan cok sayıda genc var ve takım kadrolarında hareketlilik var. Ferrari ve Red Bull'u biliyorsunuz ve diğer takımlar da kendilerini geliştirmek icin cok calışıyorlar. Sonucta herkes şampiyonluk istiyor. O yuzden her yıl kendinizi yeniden keşfetmelisiniz. Nasıl hazırlandığınıza yonelik dinamikleri ve mental olarak hazırlanma şeklinizi değiştirmelisiniz. Ozunde ne olduğunuzu etkilemiyor cunku iyi calıştığını biliyorsunuz. Ama geliştiriyorsunuz." "Bu yıl şampiyonluk icin savaşacağım, şampiyonluğumu savunmayacağım. Duşuncem bu." "2018 sezonu benim icin şimdiye kadarki en iyi sezonlardan biriydi, Sebastian'la savaşmak guzeldi. Umarım bu yıl birbirimizle daha cok savaşabiliriz. Red Bull'un mucadeleye katılmasını istiyorum. Şampiyonluk savaşında daha fazla surucunun olması sezonu taraftarlar ve pilotlar icin daha heyecanlı hale getirir. Sebastian, Max ve Valtteri'nin bu yıl daha guclu olmasını bekliyorum. Ama ben de daha iyi olacağım." "Max'in şampiyonluk icin mucadele edebilecek yetenekte olduğunu herkes biliyor ama elbette takımının bunun icin bir paket sağlaması gerekiyor. Savaşmak icin takım olarak cok calışmalılar. Umarım yeni insanlar ve yeni motor ureticisi gelişmelerine yardımcı olur." Gunluk Gazeteler