Lance Stroll, 2019 F1 sezonundaki hedefinin podyum olduğunu soyledi. Lance Stroll, Williams ile gecirdiği iki yılın ardından yeni sezonda babası tarafından satın alınan Racing Point takımı adına mucadele edecek. Tecrubeli takım arkadaşı Sergio Perez'e karşı yarışacak olan Stroll, hedefinin podyum olduğunu soyledi. "Gercekten iyi hissediyorum. Bu takımın ne kadar buyuk bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Fabrikada harika bir coşku var. Şu anda kendimi rahat hissediyorum cunku herkes beni cok hoş karşıladı. Yarış kariyerimin bir sonraki sayfasını acmayı ve araca binip calışmaya başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum." "Takımın sahip olduğu tutum beni gercekten etkiledi. Buradaki herkes kalpten yarışıyor. Fabrikanın etrafında dolaşırken veya muhendislerle oturup toplantı yaparken bunu gorebiliyorsunuz. Odak noktası basit şekilde aractan en iyisini almak ve bu gercekten rahatlatıcı bir durum. Takımın şimdiye kadar başarmış olduğu şeyleri gordum ve bu insanların hakkını vermek gerekiyor. Artık kendi tarihimizi yazmayı sabırsızlıkla bekliyorum." "Ocak ayının başından beri takımla fabrikada calışıyorum. Her alanda daha rahat hissedebilmek icin pek cok kez simulatorde vakit harcadım. Fabrikada bolca vakit gecirdim, muhendislerle calıştım, takımı tanıdım ve ilişkiler kurdum." "2019 hedeflerine gelirsek, her zaman hedeflerimi yuksek tuttum ve bu yuzden en başından itibaren rekabetci olmamızı istiyorum. Diğer takımlarla karşılaştırıldığında nerede olduğumuzu soylemek icin henuz cok erken ama bu sezon her yarışta puan savaşı vermemiz gerekiyor. Amacım 2019'da podyuma cıkmak." "Oncelikle Barcelona'da yeni arac hakkında planladığımız kilometreyi tamamlamayı planlıyorum. Kış boyunca simulatorde bolca vakit gecirdik ancak hicbir şey aracla ilk piste cıkışınızın yerini tutamaz. Gercek iş başladığı zaman, aracı hissetmeniz, nasıl tepki verdiğini gormeniz, neyin işe yaradığını ve neyin iyileştirilmesi gerektiğini anlamanız gerekir. Yoğun bir donem olacağını biliyorum. Ancak şimdi yılın geri kalanı icin temel oluşturacağız ve bunun icin sabırsızlanıyorum." Stroll, Racing Point'i bir aile şirketi olduğunu soyledi ve şoyle devam etti: "Elbette bu bir aile işi. Sandalyeye oturup ayaklarımı uzatamam. Cok calışmalıyım ve bir yarış pilotu olarak bunun benim icin harika bir fırsat olduğunu soyleyebilirim. Kariyerim icin buyuk bir donum noktası." "Hem babam hem de Stroll ailesi icin harika bir fırsat. Biz buraya kalbimizi ve ruhumuzu koyuyoruz." "Takımın ve fabrikanın potansiyeli inanılmaz. Hedeflerimin hep yuksek olduğunu soyledim. En başından itibaren rekabetci olmak istiyorum. Podyuma geri donmek ve takıma yardımcı olmak istiyorum. Uzun zamandır olması gerekenden daha fazlasını yapan harika bir insan grubu var ve şimdi takım her zamankinden daha sağlıklı." Gunluk Gazeteler