Racing Point, Renault ve Williams, 2019 F1 aracını hazırlamakta gec kaldıklarını ve şimdi Barcelona testine katılabilmek icin zaman karşı mucadele ettiklerini acıkladılar. Formula 1'de 2019 sezonu oncesinde kurallarda buyuk değişiklikler yaşandı ve takımlar yeni sezonda yarışacakları aracları geliştirebilmek icin cok az zaman sahiplerdi. Bazı takımlar kurallardan en iyi şekilde faydalanabilmek icin gelişim calışmalarını son ana kadar surdurdu. Ancak bu da parcaları uretmeleri icin cok az zamana sahip olacakları anlamına geliyordu. Şimdiye kadar lansman yapan takımlar arasında Mercedes ve Red Bull carşamba gunu Silverstone'da yeni araclarını piste cıkarırken, Toro Rosso yine aynı gun Misano'da suruş yaptı. Ancak araclarını tanıtan diğer takımlar olan Williams, Renault ve Racing Point'in Barcelona oncesinde piste cıkması planlanmıyor cunku yeni araclarını henuz hazırlayamadılar. Renault'dan Cyril Abiteboul, "İnanılmaz derecede yoğun bir programa sahibiz. Aslında cumartesi gunu bir reklam cekimi yapmak istemiştik. Fakat aracın tamamlanıp tamamlanmayacağını henuz bilmiyorum. Size bir şeyi garanti edebilirim: suruculerimiz pazartesi sabahı Barcelona testine katılacak." "Yavaş kalmamızın sebebi ruzgar tunelinde mumkun olduğunca cok calışmak istememizdi." dedi. Williams zaten cumartesi gunku cekim planını iptal etti ve Barcelona testine katılabilmek icin yoğun şekilde calışıyor. Racing Point'in Barcelona testinin ilk gununde piste cıkıp cıkmayacağı ise belli değil. Takımın teknik patronu Andy Green, "Orada olacağız ancak pazartesi gunu piste cıkıp cıkmayacağımızı garanti edemeyiz. Hazırlıklarımız henuz bitmedi." dedi. Ferrari'nin pazar gunu ilk suruşunu yapması planlanırken, McLaren ve Haas'ın ilk kez pazartesi gunu suruş yapması bekleniyor. Ayrıca Alfa Romeo Racing'in de yine pazartesi gunu Barcelona testiyle birlikte yeni aracını tanıtması ve ilk kez surmesi planlanıyor. Raikkonen, dun yaptığı acıklamada "2019 aracını henuz gormedim. Sadece parcalar halinde gordum. İlk kez calıştırdığımızda oradaydım ama henuz arac bitmedi ve onu yakın zamanda goreceğim." demişti. Gunluk Gazeteler