Eski Formula 1 pilotu Paul di Resta, bu sezon DTM'de Aston Martin adına yarışacak. 2010 yılında HWA-Mercedes fabrika takımıyla şampiyonluğa ulaşan İskocyalı pilotun R-Motorsport tarafından yonetilen Aston Martin'le DTM'de yarışması bekleniyordu. Di Resta, Formula 1'den ayrılmasının ardından 2014'te HWA Mercedes takımıyla DTM'e geri donmuş ve gecen yıl şampiyonluk savaşı vermişti. HWA, İsvicreli R-Motorsport'la teknik bir ortaklığa sahip ve bundan oturu Mercedes'in DTM'den cekilmesinin ardından Di Resta icin oldukca mantıklı bir adaydı. R-Motorsport şefleri Florian Kamelger ve Andreas Baenziger'le goruşmeler yapan Di Resta, projeye katılmayı kabul etti. İskocyalı surucu, "Gectiğimiz yıl padokta bir fincan kahve ictik ve 20 dakikalık bir sohbet yaptık. Bu projeye duydukları tutku ve adanmışlığı gorunce hemen ikna oldum." "Formula 3'teki gunlerimden beri HWA ile calıştığımı hatırlıyorum ve yarıştıkları her seride oldukca seckin bir şirket oldular." "Mercedes'in DTM'deki başarılarının ardındaki en buyuk etmenlerden birisi onlardı. Bu işi yapabilecekleri konusunda R-Motorsport'a karşı buyuk bir inanc ve guven duyuyorum." "Mercedes'in gecen yıl cekilmesi ve R-Motorsport'un Aston Martin'le anlaşmasının ardından herkes bunun bir parcası olmak icin son derece istekliydi." “Butun organizasyon tamamen profesyonel ve yuzde 100 odaklanmış durumda. Bence bunu yapabiliriz.”dedi. Kaynaklar Daniel Juncadella'nın HWA Mercedes'ten R-Motorsprot'a katılabileceğini iddia ederken, iki genc surucunun daha takıma katılması bekleniyor. Bunlardan birisinin R-Motorsport'un Blancpain surucusu Jake Dennis olması bekleniyor. Diğer koltuğa ise Ferdinand Habsburg'un gececeği tahmin ediliyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Di Resta, DTM'de Aston Martin takımıyla mucadele edecek