Carlos Sainz, McLaren’in motor tedarikcisi Renault’dan gelecek “guzel bir surprizin” takımın bu sene “buyuk bir adım” atmasına yardım edebileceğini duşunuyor. Renault, 2019 guc unitesinde kaydettiği ilerlemede, şirketin F1 genel muduru Cyril Abiteboul’un deyimiyle, kış aylarında "onemli" bir guc artışı bulduğunu belirtti. Sainz henuz erkenden olumlu konuşmak istemese de gelişimin gercek olduğu kanıtlanırsa takıma yararlarının onemli olabileceğini soyledi. McLaren’in 2019 aracı lansmanında konuşan Sainz, “Herkes motor hakkında iyi konuşuyor gibi gorunuyor.” “Umarım testlerde iyi bir surprizle karşılaşırız ve iyi bir beygir gucune sahip oluruz.” “Bir Renault surucusu olarak gecen sene Haas’ı duzenli bir şekilde yenebilmek icin beygir gucune ihtiyacımız vardı. Bu ekstra guce sahip olmak, McLaren icin buyuk bir adım olurdu.” “Bizi daha rahat bir yere cıkarabilecek bedava bir adım olurdu.” “Bence takım, odevlerini iyi bir şekilde yaptı. Aracın testlerden beş gun once hazır olduğunu gordunuz ve bu iyi bir işaret cunku aracın gecen seneye kıyasla erkenden birleştirilmesi daha iyi. Bu şimdiden atılan iyi bir adım.” “Bence takımın bu seneki felsefesi, tahminlerde ve nerede olmak istediğimiz konusunda daha makul olmak.” “Diğerlerinin ne yaptığını gorene kadar nerede olduğumuzu bilmek imkansız.” “Konsept ve gittiğimiz yon konusunda iyimseriz ve takımı yeniden oluştururken gittiğimiz yon, insanların yeteneklerini daha iyi kullanacaklarını duşunduğumuz alanlara yoneltmeye dayalı.” “Bence McLaren’de harika yeteneklere sahibiz. Her zaman yeni fikirler ortaya atılıyor, her zaman yeni insanlar harika fikirlerle geliyor.” “Bence burası gittikce iyi bir şekil alıyor. Şimdilik orta vadeli bir projemiz var, bunun uzerinde calışmak icin iki yıllık bir anlaşmam var ve kendime guveniyorum.” “Gorduklerimi beğendim, yeniden yapılanmayı beğendim ve şimdi yarışmaya ve aracın nerede olduğunu gormeye hazırız ve gelişim ve iyileşmeye başlamaya hazırız.” dedi. Gunluk Gazeteler