Ferrari takım patronu Mattia Binotto, yeni SF90'ın gecen yılki aracın evrimleştirilmiş hali olduğunu soyledi. Ferrari, 2018 yılında şampiyonluk savaşı vermesine rağmen ikinci yarıda yaşadığı sorunlar ve karıştığı olaylardan oturu şampiyonluğu kaybetmişti. Takım yeni aracını bugun Maranello'da tanıtırken, takım patronu Mattia Binotto aracın gecen yıla gore cok iyi şekilde paketlendiğini soyledi. ""Bugun cok ozel bir gun. Daha fazlasını hayal etmekten ve cabalamaktan vazgecmeyen takımımızla gurur duyuyorum. Yeni sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Uzun surecek, bu yuzden işlerin nasıl gelişeceğini duşunmenin anlamı yok. İşimizi yapmalı ve ihtiyac duyduğumuz şeylere odaklanmalıyız. Gucumuzun yettiği her şeyi yapacağız." Takıma liderlik etmekten ve Enzo Ferrari'nin ruyasını yaşamaktan buyuk gurur duyuyorum. Ferrari tutku, kararlılık, aidiyet, durustluk, cesaret, rekabet ve mukemmelliktir. Scuderia 90 yaşına girdi ve Ferrari'nin tarihini ve sahip olduğu geleneği surdurmek bizim en buyuk gorevimiz." "2018'in başından itibaren gercekten iyi başarılar yakaladık. Sonunda şampiyon olamamış olabiliriz ancak pek cok pozitif şey yaşadık. Orneğin Avustralya'da Sebastien cok iyi bir stratejiyle kazandı. Silverstone'a bakarsak, yıllar sonra orada kazandık. Orası arac ve lastikler icin zor bir pist." "Monza'da kazanamasak bile sıralamalarda ilk iki sıradaydık, yarışın en iyi turunu, F1 tarihinin en hızlı turunu attık. Bu bizim icin ozeldi." "Brezilya'da en hızlı pit stopunu yaptık, iki saniyenin altına indik. Bu bizim mekanikerimizden once kimsenin yapmadığı bir şeydi. Onlara guvenebileceğimi cok iyi biliyorum." Gunluk Gazeteler