Ferrari'nin yeni takım patronu Binotto, daha once Ferrari'nin sahip olmadığı "neşeyi" 2019 Formula 1 sezonunda geri getirmek istediğini soyledi. Ferrari'de 2014'ten bu yana takım patronluğunu Maurizio Arrivabene yaparken, gecen sezon şampiyonluk mucadelesinde geriye duşmelerinin ardından İtalyan patron, medya karşısında takımı eleştirmeye başlamıştı. Sezon sonunda İtalyan takımla biten anlaşması uzatılmadı ve yerini takımın teknik direktoru Mattia Binotto aldı. Binotto'nun liderliğinde teknik ekip, son yıllarda iyi işler cıkarttı ve Ferrari'nin duzenli olarak yarış galibiyetleri icin savaşmasına yardımcı oldu. Ancak İtalyan patron, takım icerisindeki insanların bir yandan rekabet ederken diğer yandan eğlenmesini hedefliyor. Ferrari'nin takım patronu Binotto, Ferrari'nin 2019 aracı SF90'ın lansmanında şoyle konuştu: "Birkac yıldır birlikte calışıyoruz ve adım adım, sezon sezon gelişiyoruz." "Gelecek sezon felsefemiz 'eğlenmek icin zorlamak', yani tadını cıkartmak olacak. Gecmişte belki de eksik olduğumuz bir konuydu." "Tabii ki kazanmaktan zevk alıyoruz ancak takım arkadaşı olarak birbirinizden keyif alabileceğinizi duşunuyorum, pekiştirmeye calıştığımız şeyin bu olduğunu soyleyebilirim." Binotto, V6 turbo hibrit motorlar doneminde Ferrari'nin iki ayrı geri donuşum programını koordine eden isimdi. Binotto, 2014 yılında yeni kurallarda yeterince iyi bir iş yapamayan Ferrari'nin geri donuşu icin calışan isimdi. Sonrasında teknik direktorluk rolune gecti ve Ferrari'nin 2017 ve 2018'de Mercedes'e karşı şampiyonluk icin savaşmasında kilit bir role sahipti. Ferrari'deki yeni gorevi gereği Binotto'nun bir takım patronu olarak yeterince verimli olamayabileceğinden veya teknik direktorluk gorevini eskisi kadar iyi yapamayabileceğinden endişe ediliyor. Binotto, "Elbette cok farklı işler olduğu doğru." "Etrafımda guclu bir ekip olduğu icin şanslıyım. Her birey ondan ne beklendiğini biliyor ve bu yuzden onları yonlendirmenin onemi yok, onların beni yonlendirmesi gerekiyor." "Kuruluşumuz boyle calışıyor. Oldukca duz bir organizasyonumuz var ve biz buyuz. Herkesin nihai hedefe katkıda bulunmasını sağlıyor. Kendi acımdan organizasyonu olabildiğince iyi koordine etmeye calışacağım, ancak asıl işi onlar yapacak." dedi. Ferrari pilotu Sebastian Vettel, son iki sezonda beşer yarış kazandı ancak hem kendi hataları hem takımın hataları birleşince şampiyonluğu kaybetti. Vettel, yeni sezon oncesinde takımdaki ruhun son derece iyi olduğunu soyledi. Vettel, "Son birkac yıldır inşa ettiğimiz takımla birlikte yeni aracınızın bu yıl iyi bir ilerleme olacağından eminim." "Son birkac yıl icerisinde bazen daha yakın, bazense daha uzaktaydık. Ama bence genel olarak işler doğru yonde ilerledi. İşler Mattia'nın takım patronu olarak acıklandığı Ocak ayından beri tamamen değişmedi." "Her şey doğal ilerlemeyle ilgili. Şu anda takım icerisindeki ruh hali iyi ve hepimiz heyecanlıyız." "Her şey ilerliyor, takım icerisindeki atmosfer iyi ve piste cıkmak icin sabırsızlanıyorum. Şampiyon olmak istiyorum. Gorevim bu ve beni bunun icin buraya getirdiler." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Binotto, Ferrari'nin "Unuttuğu" Neşeyi Geri Getirmeyi Hedefliyor