Felipe Massa, Şangay'da pit girişinde yaşanan olayla ilgili yaptığı acıklamada takım arkadaşı Fernando Alonso ile arasında bir problem olmadığını soyledi. Pit girişinde, Alonso'nun icten hamlesiyle hem cimlerin uzerine cıkmak zorunda kalan, hem de pozisyon avantajını kaybeden Massa, asıl hatasının bir onceki virajdan kotu bir cıkış yapması olduğunu belirtti. Yaşananlardan dolayı kimseye tepkili olmadığını kaydeden Brezilyalı pilot, "Acıkcası onceki virajdan cok iyi bir cıkış yapamadım. Dolayısıyla onun aracı da yanıma gelmiş oldu. Onun da garaja girmekte olduğunu bilmiyordum, iceride gorunce, bir kaza riski olsun istemedim. Fakat herşey, viraj cıkışında başladı" ifadelerini kullandı. Alonso'nun sınırları zorlamasının kabul edilebilir olup olmadığı hakkında duşuncesi sorulan Massa, "Bilemiyorum. İcerideydi, o yuzden yapabileceğim birşey yoktu zaten. Kurallar acısından bakıldığında, bilemiyorum, sanırım sorun yok, cunku aynı şeyi yapan başka bir arac daha vardı, bunları bana değil Charlie'ye sorun" dedi. Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ise, pilotlar arasında bir problem olmadığını savunarak, "Yarış sırasında boyle bircok manevra gorebilirsiniz, bunu tartışmaya gerek yok. Fakat soylemek istediğim şu, Fernando bir yarışcı, Felipe ise cok, cok iyi bir karar verdi" yorumunda bulundu. Domenicali ayrıca, "Tabi kolay değil, onun (Massa) duygularının ne olduğunu anlayabiliyorum. Fakat bu tur olaylar (takım icindeki dostluk) felsefemizi değiştirmez. Bence, en onemli şey de bu" diye konuştu. TurkiyeF1.com