Lewis Hamilton, Cin'de ortaya koyduğu bir başka hareketli yarışın ardından artık daha sakin bir yaklaşımı benimsemesinin zamanının geldiğini kabul etti. McLaren pilotu, bu sezonki yarışlarda en cok geciş hamlesi yapan pilotlardan birisi ama Button, bundan cok daha azını gercekleştirmesine rağmen lider durumda. Button'un 4. yarışta 2. zaferine ulaşmasının ardından Hamilton, aracın potansiyelini daha cok ortaya cıkarmak adına artık belki de biraz daha sakin olması gerektiğini soyledi. Hamilton: "Butun o sert yarışları yaptım ve galibiyet alamadım. Jenson ise 2 defa kazandı, onun adına bu muhteşem bir şey. Ben zor şekilde yaptım, onunki daha kolay yoldu" "Harika yarışlar cıkardığımı hissediyorum. Ama o, doğru kararları aldı ve daha kolay yolu tercih etti. Ben ise daha sert yolu sectim ve iyi sonuclar aldım ama umarım yakın zamanda daha kolay olan yolu secerim. İkimizin de şampiyonluk icin buyuk şansı var" Button'un başarısının bazılarını şaşırtmasına rağmen Hamilton, takım arkadaşından her zaman zor bir mucadele beklediğini belirtti ama iyi anlaştıklarını da ekledi. Hamilton: "Jenson ve benimle ilgili olan guzel şey, birbirimizi yenmek istememiz. Ama Jenson cok zeki ve o kadar da cok agresif bir ozelliği yok, benim de" "İkimiz de kaza yapmak ve kazanma şansımızı sekteye uğratmak istemiyoruz. Onun adına gercekten mutluyum. Daha iyi bir iş cıkardı ve eminim ki işler tersine olsaydı, ki olacak, aynısı benim icin de olacak." "Jenson sonuclar alıyor, bu cok etkileyici. Ama alacağını zaten hep duşunuyordum" "Bu kadar cabuk yerleşmesine şaşırmadım. Takıma gelirken yapacağı cok şey vardı ve bana ayrıcalık tanınabilirdi. Ama takım, pilotlarını kucakladı ve her ikimizin de kazanmasını istedi. Hıza ulaşması ve kendini rahat hissetmesi icin takım her şeyi yaptı. Aynısını 2007'de bana da yapmışlardı" "Muhendislerimden bazılarını ona verdiler. Mumkun olduğunca denk durumdayız. Arac harika, cok iyi anlaşıyoruz. Herhangi bir sorun yok" Avrupa sezonu oncesinde Hamilton, şansı icin iyimser konuşuyor. Hamilton: "Biraz galibiyet almak onemli. Onun şimdi 2 tane var ama sadece 11 puan gerisindeyim. Bazı şeyleri goz onunde bulundurursak iyi puanlar aldım" "İspanya? Arac orada iyi olmalı. Herkes gibi iyi bir adım atmayı umuyorum." TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton Yarışlarda "Sakinleşecek"