"Turkiye Grand Prix şuphesiz sezonun en kotu yarışıydı" diyen Fernando Alonso, Kanada'daki mucadelenin ise farklı olacağını kaydetti. Alonso, "McLaren ve Red Bull'la kıyaslandığında performansımız rekabekci bir seviyede değildi. Sıralamalarda bile şu ana kadar arkamızda yer alan takımlara karşı sıkıntı yaşadık. Son seansa kalamadım, dolayısıyla yarışa 12'ci cepten başladım ve yapabileceğimiz cok fazla şey yoktu" dedi. Bununla birlikte Ferrari'nin yeniden rekabetci bir performans kazanması konusunda takıma guveninin buyuk olduğunu kaydeden Alonso, "Takımımıza guveniyorum. Herşeyden once, hepimizin paylaştığı kazanma arzusuna inanıyorum" ifadesini kullandı. Alonso, F10 aracının, Kanada GP'ye ev sahipliği yapacak olan Circuit Gilles Villeneuve pistinin duşuk downforce gerektiren ozelliğine uygun olacağını da dile getirdi. İspanyol pilot, "Valencia icin kapsamlı bir guncellenmiş paketimiz olacak. Bunun ileriye donuk onemli bir adım olmasını bekliyoruz. Fakat ayrıca, Kanada'da farklı bir durumda olacağımıza inanıyorum. Montreal pisti, F10'un ozelliklerine daha uygun. O yuzden kesinlikle orada daha rekabetci olacağımızı duşunuyorum" dedi. TurkiyeF1.com