Valentino Rossi, şimdiye kadar hak ettiğine inandığı MotoGP şampiyonluklarını kaybetmesinin, 40 yaşına gelmesine rağmen motive kalmasına yardımcı olduğunu soyledi. Cumartesi gunu 40. yaşına giren Yamaha surucusu Rossi'nin son şampiyonluğunun uzerinden neredeyse 10 yıl gecerken, yeni sezonda 10. dunya şampiyonluğunu kazanabilmek icin MotoGP'de mucadele etmeye devam edecek. Uzun yıllardır en ust seviyede devam etmesine yardımcı olan şeyin ne olduğu sorusunu yanıtlayan Rossi, 2006'da Nicky Hayden'a dramatik şekilde kaybettiği şampiyonluk gibi "aslında kendisinin hak ettiği" şampiyonlukları kaybetmesinin kendisini yarışmaya ittiğini soyledi. 40. doğum gununde La Gazzettta dello Sport'a konuşan Rossi, "10 dunya şampiyonluğu inanmaya devam ettiğim bir ruya gibi. Fakat aynı zamanda beni uzuyor cunku bunu kazanmayı hak etmiştim." "Geriye donup bakarsam, şampiyonluğu son yarışta kaybettiğim iki (2006 ve 2015) yıl vardı. Aynı zamanda pek cok kez (2000, 2014 ve 2016) ikinci oldum. Bu yuzden 10. şampiyonluğu hak etmiştim. Doğrusu yarışmaya devam etmemin sebebi bu." dedi. Rossi şoyle devam eti: "2006 Valencia'da eğer sakin kalsaydım ve kaza yapmasaydım kazanabilirdim. Ayrıca yanlış olup olmadığını bilemediğim bazı şeyler vardı. Ducati'ye gecmek veya Honda'da kazanmaya devam etmek yerine Yamaha'ya gecmek gibi..." "2015'in sonunda maalesef şampiyonluğu kaybettiğim zaman (Lorenzo şampiyon oldu) gercekleşen bazı olaylar vardı. Ama asıl hata 2006 yılıydı. Onu kazanabilirdim." Rossi ilerleyen yaşına rağmen, 2020'nin otesinde yeni bir sozleşme ihtimalini tamamen reddetmiyor. Mevcut anlaşmasının Yamaha ile son anlaşması olup olmadığı sorusuna Rossi, "Doğruyu soylemek gerekirse bilmiyorum. Sonuncusu olabilir, belki de olmaz. Henuz bir şey başlamadan once nasıl biteceğinden bahsediyoruz." "Elbette cok fazla arzuya sahibim ve onumde iki yıl daha var. Ama aynı zamanda bunların benim icin son olabileceğini de biliyorum. Henuz karar vermedim." yanıtını verdi. Rossi, birkac yıl once kaskını cıkarması gerektiğini hisseden kişileri yanılttığı icin mutlu olduğunu soyledi. "İlk kez 2007'de birkac kez oldu. Beş kez şampiyon olmuştum ve insanlar kariyerimin cokuşte olduğunu duşunuyorlardı. Ama iki şampiyonluk daha kazandım ve her şeyden once, 10 yıldan fazla bir suredir burada olmaya devam ediyorum." "Bu elbette ki beni gulumsetiyor. Testte guclu olmadığımda ya da dorduncu bitirdiğimde onlar bırakmam gerektiğini soylediler." Rossi gecen yıl verdiği demecte MotoGP'deki rekorlarının Marc Marquez tarafından kırılabileceğini soylemişti. O Marquez, tıpkı Rossi gibi 40 yaşına kadar MotoGP'de kalıp kalmayacağı sorusuna şoyle yanıt verdi: "Elbette 40 yaşına kadar motosiklet surmek isterim. Motosiklete binmeye devam etmek icin motivasyona sahip olmak istersiniz. Ama aynı zamanda 40 yaşına kadar yarışmak istiyorsanız, şampiyonluğun favorilerinden de olmak istersiniz." "Bu inanılmaz bir şey. 40 yaşına geldiğimde bu motivasyona sahip olmayı isterim. Ama her surucunun farklı tutkuları var. Fakat Valentino bu yaşta yarışarak başkaları icin acık kapı bırakmış oldu." Gunluk Gazeteler