Esteban Ocon, Mercedes'in kış boyunca cok calıştığını ve yeni aracı geliştirmede buyuk bir iş cıkardığını soyledi. Esteban Ocon, 2019 Formula 1 sezonunda Mercedes'in yedek ve test pilotluğunu yapacak. Takımın yeni aracını ilk kez piste cıkardığı Silverstone cekim gununde garajdaki isimlerden birisi olan Ocon, son aylarda bolca simulator calışması yaparak takıma onemli geri bildirimler sundu. Genc surucu henuz aracı surmese bile W10'da kaydedilen gelişimin oldukca iyi olduğunu soyledi. "Mercedes'in ilk kez piste cıkması muhteşemdi. Bu her şeyin başlangıcı. Muhendislerle konuştum, pek cok kişi gercek aracı ilk defa gordu. Bundan once hepsi bilgisayar uzerinde gorebilmişti. Tabii ki bu harika. Yaptıkları calışmaların sonucunu şimdi goruyorlar." "W10 uzerinde birkac aydır calışıyorum. Simulator gerceğe yakın olmasına rağmen gercek aracın direksiyonuna gecmedim. Fakat yeni aracın gelişimi mukemmel gorunuyor. Aracın davranışları surekli olarak gelişti. Gecen yılki gorunse bile yeni on kanat yuzunden biraz yavaşladı. Ama cok yakında gecen yılın hızına yaklaşacağına eminim." "İlk suruşun ardından tam olarak nerede olduğunu soylemek gercekten zor. Bir şey diyemem! Rakiplerimizin ne kadar hızlı olduğunu gormek lazım." "Umarım her iki şampiyonluğu da kazanırız. Ferrari her zaman cok fazla iş yapıyor fakat biz de boş durmadık Kış boyunca cok calıştık. Sezon boyunca yakın bir mucadele bekliyorum." Ocon, 2019'daki gorevini şoyle anlattı: "Bu yıl cok fazla işim var. Elbete tum yarışlara gidip takımın tum calışmasını takip edeceğim. Ayrıca Valtteri ve Lewis'in yaptıklarını izleyeceğim. Onlardan mumkun olduğunca cok şey oğrenmeye calışacağım." "Avrupa yarışlarında cuma gunleri Brackley'de simulator calışması yapacağım ve cumartesi sabahı da piste doneceğim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: Mercedes Kış Boyunca Hic Boş Durmadı