Renault takım patronu Cyril Abiteboul, Nico Hulkenberg'in yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo'ya karşı olculebileceğini ve bu sezonun Alman pilot icin ya tamam ya devam sezonu olabileceğini soyledi. Eski takımı Red Bull ile gecirdiği yıllarda toplam yedi yarış kazanan Ricciardo, gecen sezonu dorduncu tamamlayan Renault’ya katılmıştı. Abiteboul, Hulkenberg’in sezon sonunda Renault ile kontratı bittiği icin Alman pilotun dikkatlice değerlendirileceğini soyledi. Takımın 2019 aracının lansmanında konuşan Abiteboul şu sozleri sarf etti: “Takımın performansına bakılmaksızın, Nico’nun kendi performansı doğrudan olculmuş olacak. Bunu hepimiz biliyoruz, o da biliyor.” “Bunu anlayacak kadar Formula 1’de deneyim kazandı. Bu bir risk ancak aynı zamanda bir de fırsat.” “Aynı donanımla belli bir yarışa cıktıktan sonra temelde herkesin onun performansını okuması mumkun olacak.” “Nico, kazanan bir aracta olmayı hak eden bir surucu. Zorunlu olarak ona yarış kazanan bir arac sunma yeteneğimin olmadığını biliyorum, ancak onu yarış kazanan bir surucuye karşı yeteneğini olcebileceğimi biliyorum.” Hulkenberg de Avustralya’daki sezon başlangıcını dort gozle beklediğini ve aracla neler yapabileceğini gostermek istediğini soyledi. Artık podyuma neden cıkamadığı sorularından bıkan Hulkenberg, “Neden olduğunu anlıyorum, sorun yok. Bir gun podyuma cıkmak istiyorum. Ve uzerinde calışıyorum!” “Bu sezon bunun mumkun olup olmadığını soylemek imkansız. Bu sene ilk uc sıradaki takımlara yakın olursak ve cılgınca bir pazar gununde uygun şartlar oluşursa neden olmasın?” dedi. Abiteboul, takıma yeni katılan Ricciardo hakkında da konuştu. “Gecen yaz Daniel’i takıma katma fırsatına bakıyor ve bunu yapmama kararı verseydik bu ne anlama gelirdi? Kendimize inanmadığımız anlamına gelirdi. Herkesi motive etmek ve plana uygun ilerlediğimizi herkese nasıl acıklamamı beklersiniz? Mevcut en iyi suruculerden birine ilgi gostermiyorsanız bu ne anlama gelir?” “Bu fırsatı kacıramazdık. Bu aynı zamanda takımdaki herkesi motive etmek icin buyuk bir fırsat. Kış boyunca zor kararlar verdik, uretimde ne kadar zorlayacağımız hakkında konuştuk. Hic kimse bir şikayette bulunmadı cunku herkes Daniel’e mumkun olan en iyi aracı vermek istiyor. Fabrikada butun tatilleri iptal ettik. Normalde Noel’den onceki hafta fabrikayı kapatırız ama bu sene bunu iptal ettik.” “Surucu hakkındaki kararımızı kimse eleştirmedi. Yonetim acısından bazı baskılar yaratıyor ama bu aynı zamanda bir fırsat. Hepimizin sahip olduğu hırstan yararlanmak hayatımı kolaylaştırıyor.” Gunluk Gazeteler