Toro Rosso'nun takım patronu Franz Tost, Honda motoruna geciş yapan Red Bull'un bu sene yarış kazanabileceğini duşunuyor. 2018'de Honda motoru kullanan ekibin başında yer alan Tost, her zaman Honda'yı destekledi ve Red Bull'un Honda motoruna gecmesinde buyuk rol oynadı. Tost, Honda motoruyla Red Bull'un cok guclu olacağına inanıyor. Tost, "Bu birliktelikten dolayı cok mutluyum. Onlardan beklentilerimi tamamen karşıladılar." "Zirvedeki takımlarla farkı kapatacaklarından oldukca eminim. Red Bull onlarla yarışlar kazanabilir. Biz de bu işbirliğinden cok avantaj sağlayacağız." dedi. Tost, gecen senenin ardından bu seneye cok daha iyi hazırlandıklarını duşunuyor. Toro Rosso'nun Honda motoruna gecme kararı bir onceki sene cok gec geldiği icin hazırlık suresi de kısıtlı olmuştu. Bunun sonucunda cok fazla sorun yaşandı. Tost, "Gecen seneye gore cok daha iyi hazırlandığımızı soylemeliyim. Yeni araca ve guc unitesinin nasıl entegre edildiğine bakarsanız buyuk adım attık." "Muhendislik acısından daha fazla zamanımız olduğu icin cok buyuk adım attık. Honda ve Red Bull Teknoloji ile gercekten iyi bir işbirliği oldu. Biz de cok daha iyi organize olduk." dedi. Tost, 2019'da 2018'de olduğu kadar guc unitesi değiştirmek zorunda kalmayacaklarını cunku gecen sene coğu yarışta taktiksel motor değiştirmek zorunda kaldıklarını soyledi. Tost, "2018'de en başından itibaren gelişim surecinde olduğumuzu ve bu tur durumlarla karşı karşıya kalacağımızı biliyorduk. Bu surecte Honda hem dayanıklılık hem de performans acısından yeni bir seviyeye ulaştı. Bu sene cok fazla ekstra motor kullanacağımızı duşunmuyorum." "Oncelikle 3 guc unitesi ile tamamlayacağımızı duşunuyoruz. Sonrasında neler olacağını goreceğiz." "12 ay once, en başından itibaren zor bir sene olacağını soyluyorduk." "Ancak artık 2019'dayız ve gecen seneki sıkı calışmanın sonuclarını iki taraf olarak gormek istiyoruz. Bu yuzden hem Toro Rosso, hem de Honda icin başarılı bir sezon olmasını umuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler