Pirelli'ni eski Formula 1 patronu Paul Hembery, sporun 1500 beygir gucune sahip olan araclara gecmesi gerektiğini ve bunun suruculeri yeniden "kral" yapacağını soyledi. Pirelli'nin motor sporları direktoru olan Hembery, İtalyan şirketin 2011'de Formula 1'e geri donmesine liderlik eden isimdi ve 2017'de LatAm calışmalarında CEO olarak gorev aldı. 25 yıldan uzun bir suredir gorev aldığı şirketten kısa bir sure once ayrılan Hembery, şimdi spora dahil olmak icin yeni fırsatlara bakıyor ve F1'in gitmesi gereken yon konusunda bazı fikirlere sahip. Motorsport'a ozel roportajında konuşan Hembery, "Bence suruculerin sporun kralları olması gerekiyor. Yapılması gereken şey bu." "Bugun insanlar daha cok kişilik odaklı, bu yuzden de onların birer super star olması gerekiyor." "Yağmur olduğunda ya da son 10 tur kala guvenlik aracı girdiğinde heyecanlı yarışlar olduğundan bahsediyoruz. Mesaj bu." "İnsanların tam gaz rekabet etmesine izin veren bir guvenlik aracının ortaya cıkardığı ongorulemezliğe veya yakınlığa ihtiyacımız var. Odaklanılması gereken yer tam olarak orası." Hembery, elinde boş bir kağıt olsaydı, F1 icin vizyon olarak ne yazacağı sorusuna, "Guc elde etmek nispeten daha basit ve ucuz olmalı, suruculere daha buyuk zorluklar sağlamalı. Yani neden 1500 beygirlik bir motor kullanmazsınız ki?" "Bu otomobil ureticilerinin pazarlamak ve satmak istemediği şeyle aynı şey olmayabilir, ama otomobil yarışları gelmesine rağmen at yarışları bugun bile populer." "Formula 1 bir kacış noktası olabilir. Benim boş sayfamda yazacak şey bu olur. Suruculere daha fazlasını verip, cok fazla guce, daha az teknolojiye ve kazanc elde eden 10 takıma sahip olan super bir F2 gibi bir şey oluşturmaya calışırdım." İşte bu beyaz bultenin burada olduğunu duşunuyorum: suruculere daha fazla para yatırmayı deneyin ve cok fazla guce, daha az teknolojiye ve kÂr elde eden ve surdurulebilir işletmelere sahip olan 10 takımdan oluşan super bir F2 gibi bir şey yazardım." Hembery, Liberty'nin herkesi mutlu etmeye calışmak yerine yapmak istediği değişiklikleri kimseyi dinlemeden uygulaması gerektiğini duşunuyor. "Asla herkesi mutlu edemezsiniz. Ne derseniz deyin ya da ne yaparsanız yapın, olumsuz soyleyen birisi daima olacak. Sizin guclu bir vizyona sahip olmanız gereken yer de tam olarak orası." "Şu anda sporun sahipleri icin en buyuk mucadele bu. Hicbir şey yapmamaya karar verebilirsiniz, ancak giderek artan bir duşuş yaşama riski de var." Kendi durumu hakkında da konuşan Hembery, motor sporları dışındaki projeler uzerinde calıştığını ama sporla da ilgilenmeye devam ettiğini soyledi. "Gecen yılın sonunda Pirelli'den ayrıldım. Tum iyi şeyler bitti ve iki taraf icin de farklı yonlere gitmek icin doğru zaman gelmişti." "Şu anda bir suredir devam ettiğim, ama kendimi tam olarak vermediğim birkac proje uzerinde calışıyorum. Yarış veya otomotivle ilgisi yok. Ama yine de motor sporlarına bir şeyler sunup sunamayacağımı gormeye calışıyorum." "20 yıldan fazla bir suredir, her turlu seride, her turlu seviyede calıştım ve sunabileceğim bir şeyler olduğunu hissedebiliyorum. Eğer doğru bir fırsat olursa, birilerine katkıda bulunabileceğimi hissediyorsam o zaman bunu duşunurum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Pirelli'nin eski patronu: Suruculerin yeniden "kral" olması gerekiyor