Daniel Ricciardo, Ferrari'nin performansının cok iyi olduğunu soylerken, Renault'nun henuz motoru kısık gucte calıştırdığını soyledi. Daniel Ricciardo, salı gunku testin sabah bolumunde piste cıktı ve toplamda 28 tur atarken 1:19.886 ile altıncı oldu. Bununla birlikte zaman turu attığı esnada DRS sistemi kırıldı ve spin attı. Ricciardo, Ferrari'nin performansını yorumlayarak sozlerine başladı. "Seb'in turları hızlıydı. Ferrari direkt hızlı başladı. Son senelerde oldukları gibiydi. Performans ve dayanıklılık acısından şu anda onlar kıstas gibi. Şu an icin one cıkan tek takım gercekten onlar" Avustralyalı pilot yaşadığı DRS sorunu hakkında da konuştu. "DRS'nin neden bozulduğunu ya da neden boyle olduğunu bilmiyorum. Belki de cok hızlı gidiyordum! Aslında tum bunlar yeni parcalar. DRS sistemi gecen yıldan biraz farklı, daha etkili. Aerodinami uzmanı değilim ama arka kanat uzerindeki baskının arttığını ve bu parcaya binen kuvvetin yukseldiğini biliyorum." "Donmeye başlamadan once frenlemeye başladığımda aracının kontrolunu kaybettim ve o anda aynalardan bir şey goremedim cunku sağ tarafa bakıyordum. Ama muhtemelen kanadın ust parcasının acık kaldığına emindim. Bu yuzden arac spin attı." "Cok hızlıydım, aracın bariyerlere carpmamasından oturu memnunum. O zaman cok fazla zaman kaybedebilirdik. Elbette seans benim icin bitti cunku her şeyi duzeltmek gerekiyordu. Ama yapılan hatalardan sonuc cıkarmak icin test yapıyorsunuz." "Doğruyu soylemek gerekirse, nispeten muhafazakar şartlarda calışıyoruz. Şu anda motor gucu Melbourne'de olacakla aynı seviyede değil. Şimdi bilgi toplamaya calışıyoruz. Endişelenmemiz gereken bir şey yok. Sabah bir dizi uzun suruş yaptım ve bundan memnunum." "Arac bugun benim hareketlerime daha iyi tepkiler verdi ve lastiklerle daha iyi bir etkileşime sahipti. Her ne kadar burası soğuk olsa da, lastikler icin zorlu koşullar var. Aracın davranışları bir butun olarak cesaret verici." Ricciardo, aracta giderek rahat hissettiğini soyledi. "Bugun lastiklerde gercekten iyi bir izlenime sahiptim. Dunden cok daha iyiydi. Yeni on kanat hakkında cok fazla fikrim yok. Cok fazla fark yok gibi gorunuyor. Kış boyunca aerodinamik anlamda kaybettiğimiz zamanı telafi edeceğimizden emindim. Oyle de oldu cunku herkes cok hızlı." "Soylediğim gibi cok fazla zorlamıyoruz. Motoru maksimum seviyede acmıyoruz. Zaman turu denemesi yapmıyoruz." "Motor acısından muhafazakar davranıyoruz. Performansı acmaya başladığımızda işlerin hangi yone gideceğini goreceğiz! Şimdilik bu konuda bir şey bilmiyorum. Renault olarak başarı icin her detaya odaklanıyoruz." "Renault'da her gecen gun kendimi daha iyi hissediyorum. Benden cok fazla geri bildirim istiyorlar ve cevrilmedik taş bırakmıyorlar. Takıma aracın virajlardaki hissini vb. gibi şeyleri anlatıyorum. Red Bull'da durum farklıydı. Onlar bana pistte neler yapacağımı soyluyorlardı. Renault'ya geldim cunku geleceğim acısından daha az riskli olduğunu hissettim. Ama elbette ilk kez Renault kıyafetini giymek garip geldi. Ne de olsa 2008'den beri hep Red Bull'un renklerini giydim!" "Arac şimdiye kadar duzgun calıştı. Bu noktada rakiplerimize kıyasla nerede olduğumuzu bilmiyorum ama biz kendimize odaklanıyoruz ve durumumuz iyi gidiyor." "Benim referans noktam Red Bull Racing, ozellikle de şasi tarafında. Takıma gitmemiz gereken yonleri soyluyorum." "Takımdaki coğu kişiyi tanımaya başladım. Tamamen herkesin ismin bilmiyorum ama herkes beni sevecen karşıladı. Nico ile de cok iyiyiz. Zaten onunla ilgili hic endişem yoktu. O sadece hızlı değil, aynı zamanda tecrubeli ve saygın birisi." Ricciardo, Red Bull'la ilgili ilginc bir anısını da anlattı. "Pite geldiğimde Red Bull'un garajının onunde durma durtusu hissedecek miyim diye merak ettim. Takım değiştiren bazı pilotlar oyle yapmıştı. Bunu yapmamaya calıştım. Red Bull'u Gasly'i beklediği bir an vardı ve ben de pite girdim. Yuzlerini gordum ve belki 'Daniel şimdi buraya gelecek' diye duşunduler. Ama olmadı. Onlara mutlu şekilde el salladım, onlar da bana salladılar" Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari'nin Performansına Şaşıran Ricciardo: Henuz Motoru Acmadık