Lando Norris, salı gunku calışmaların ardından McLaren'ın attığı tur sayısının gurur verici olduğunu soyledi. Carlos Sainz Jr, Barcelona testinin ilk gununde 100'den fazla tur atmayı başarırken, ikinci gunde direksiyona Lando Norris gecti ve o da 100'den fazla tur attı. McLaren uzun bir aradan sonra kış testlerinde iki gun peş peşe 100 tur atarken, Norris gunu C4 lastikle ikinci sırada bitirdi ve dayanıklılık acısından MCL34'e ovguler yağdırdı. Norris, "Pek cok alanda ilerleme kaydettiğimizi duşunuyorum. Ama onumuzdeki gunlerde calışmaya devam etmemiz gerekiyor. Her şeyden tamamen mutluyuz diyemem. Pek cok yonden calışmalar devam ediyor. Kendimize guveniyoruz. Her testte farklı şeyler test ediyoruz. Bu, Avustralya oncesinde bize guven veriyor." "Testlerde daha cok aracı tanımaya calışıyorum. Benim icin en onemli şey aracı tanımak, alışmak ve rahat etmek." Norris aracın gecen yıla kıyasla cok farklı olduğunu soyledi. "Arac gecen yıldan kesinlikle farklı ama zaten oyle olmalı. İşimiz bitmiş değil, mumkun olduğunca mukemmel hale getirmeye calışıyoruz." "Yavaş yavaş ilerleme kaydediyoruz. Ama aynı zamanda en iyi araca sahip olamayacağız. Bu yuzden, on tarafta, arka tarafta vb. gibi pek cok yerde gelişmeliyiz." Norris yapmak istediği her şeyi yaptığını soyledi. "Oğrenmemiz gereken cok fazla şey vardı. İlk yarım gun sadece hız kazanmaya, aracta rahat olmaya ve doğru şekilde zorlamaya odaklandım. Ama olumlu olan şey 100'den fazla tur atmış olmamız. Sanırım son birkac yılın ardından geliştirilmesi gereken en onemli şey kilometreydi. İşin bu tarafındaki calışmalardan memnunuz. Sonucta attığım tur sayısı arac hakkında bilgi edinmem ve pek iyi bilmediğim şeyleri oğrenmem icin harika." "Şimdiye kadar herhangi bir surpriz olmadı. Aracla ilgili cok iyi bir anlayışımız var. Burada denediğimiz bazı şeyleri daha once ruzgar tunelinde denemedik. Bence bir butun olarak bugunden ve dunden oğrenecek cok şeyimiz var." "Bugun daha once hicbir testte yapmadığım şey olan uzun calışmalar yaptım. Kendi acımdan hicbir sorun yaşamadığımı bilmek guzel. Gun boyunca hic sorunumuz yoktu." "Sadece iki gun geride kaldı. Bir noktada birkac soruna rastlayacağımıza eminim. Sonucta testlerde bunlarla karşılaştır ve yarış oncesinde cozmeye calışırsınız." Norris, en iyi araca sahip olmadıklarını ve bu yuzden her alanda gelişmek icin caba gosterdiklerini soyledi. "Gecen yıla gore neşeli olmamız icin pek cok sebep var. Her şeyi kontrol etmeye calıştık, tum aracın calıştığından emin olmak icin cabaladık. Avustralya icin hazırlanmaya calıştım. Eğer her şey gerektiği gibi calışırsa, takımdaki herkes mutlu olacak." "Arac soylediğim gibi MCL33'ten farklı ama daha iyi bir denge yakalayabilmek icin calışmalar yapıyoruz. Şu anda kadar en iyi araca sahip olmadığımızın farkındayız. Bu yuzden de her alanda gelişmeye calışıyoruz. Ama bilirsiniz bu adım adım ilerleyen bir surec." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Norris: Hayal kırıklığıyla dolu yıllardan sonra tur sayısı gurur verici