Alguersuari: "Bir Puan Kaybettim Ama Daha Fazlasını Aldım"
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alguersuari: "Bir Puan Kaybettim Ama Daha Fazlasını Aldım"
-
17-10-2019, 17:44:14Jaime Alguersuari, ilk Formula 1 puanına cok yaklaşmışken Schumacher'e gecilerek 11. sırada kalmasına rağmen o yarışta Alman pilotla olan mucadelesinden dersler cıkardığını soyledi. 20 yaşındaki pilot, ilk pitler sonrasında Schumacher'i 12 tur arkasında tuttu ve dahası ikinci pitlerden sonra da 22 tur gecit vermedi ama son turlar yaklaşırken Alman pilot 10.'luğa yukselerek son puanı aldı. Puan alamamasına rağmen Alguersuari, Schumacher ile olan uzun mucadelesinde 2010 lastikleri ile ilgili cok şey oğrendiğini belirtti. Alguersuari: "Schumacher 1 puanı aldı ama bunun haricinde bana daha fazlasını verd. Lastikleri nasıl daha iyi kullanacağımı oğretti. Eğer daha iyi bir şekilde korunsaydılar, tek pit yapabilirdim ve eminim ki o zaman puan alırdım" "Bununla birlikte cok kısa zamanda lastikleri daha iyi kullanabileceğimi farkettim, ozellikle de yumuşak olanları. Daha uzun sure korumam gerekse de sert olanlardan azami performans seviyesine ulaşmaya başlıyorum" İspsnyol pilot, yaptıkları mucadelede Schumacher'in yaklaşımına da ovgude bulundu Alguersuari: "Michael konusuna gelirsek, sadece şunu soyleyebilirim: bir super profesyonel gibi davrandı. Uzerime cok baskı uyguladı ama ikimiz arasında bir carpışma yaratabilecek herhangi bir şey yapmadı. Sadece puanı korumayla ilgilendim. Bu puanı benden almak isteyen bir gri aracın ataklarını gordum. Schumacher olup olmadığını veya destansı bir iş yapıp yapmadığımı duşunmedim. Benimle aynı şeyi isteyen bir başka pilottu sadece" "Sonra lastikleri bitmiş olan Perdo'yu yakaladım ama onu gecmek kolay olmadı ve yarış bitiyordu. Pedro'yu gecmek icin bir virajda biraz dışa cıktım ve Michael, bundan avantaj sağladı. Kapıyı kapadım, onu dışarı ittim, tekerlek tekerleğe. Ama bir sonraki virajda avantajı vardı ve ısrar etmedim. Acıkcası 2 saatin ardından Pedro, Michael ve ben, ucumuz de puanı hak ediyorduk" TRF1.NET __________________