Robert Kubica, Renault'un yarışlar kazanmak icin daha yapması gereken cok işin olduğunu ama şu anda Mercedes ile mucadele edebileceklerini soyledi. Polonyalı pilotun Avustralya'da aldığı ikincilik, Renault icin buyuk moral oldu. Kubica, Melbourne'de beklenmedik şartların kendisine yardım ettiği kabul etti. Kubica: "Pakedimizin temposunun tam olmadığı acık ve herkes, Avustralya'nın bizim icin bir şans olduğunun farkında" "Şuphesiz butun aracları saf performansları ile goz onune alırsanız bir yukarılarda değiliz, bu acık. Ama yarış yarıştır. Puanlar, her yarışta aynı. Bu yuzden şansla kazanmışsınız veya temponuz sayesinde, hic fark etmez" "18 puanımızı aldık, takımdaki herkes icin harika bir başarı olduğunu duşunuyorum, ozellikle de zorlu gecen kış doneminin ardından. Aracı geliştirmek icin son iki ay cok zorladık. HÂl gidilecek yolumuz var ama bunun harika bir başarı olduğunu duşunuyorum" Kubica, Renault'un temposunu, geriye kalanların en iyisi olarak niteledi ve Mercedes ile mucadeleyi hedeflediklerini ekledi. Kubica: "Az geride değiliz, fark buyuk. Ama Williams ve Force India'nın olduğu ikinci grubun onunde bir konumdayız" "Belki Mercedes'te işler mukemmel gitmezse ve biz de tam tersi olursa, onlarla mucadele edebileceğiz. Bahreyn'de gorduğumuz gibi, onlarla sıralamada hatta yarışta bile mucadele edebiliriz. Ama her şeyi doğru yaptığımızdan emin olmalıyız. Sorun yaşamalarını ummlaıyız" "Etrafta cok hızlı olan bir cok arac var. Avustralya'da Rubens ile Williams'ı gorduk. Sutil iki defa ilk 10'da sıralamaları bitirdi. Bu yuzden grup cok yakın. İşte bu yuzden zorlamaya devam etmemiz gerektiğini duşunuyorum. Her yarışa yenilikler getirerek cocuklar cok iyi bir iş cıkarıyor. Bu şekilde gelişebilir ve belki de bir gun farkı kapatırız" TRF1.NET __________________