Suleyman Memnun, Muğla'nın Fethiye ilcesine bağlı Oludeniz beldesinde yarın yapılacak Turkiye Enduro Şampiyonası oncesinde, yarışın duzenleneceği parkurda incelemelerde bulundu. Memnun, parkur sorumlusu Alp Gocekli'nin enduro tipi motosikletiyle derede ve kutukler uzerinde yaptığı gosteriyi, koylulerle birlikte izledi. Turkiye'nin ilk kez Dunya Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını vurgulayan Memnun, toplam 8 ayaktan oluşan şampiyonanın 7. ayağının 4-5 Eylul tarihlerinde Oludeniz'de koşulacağına bildirerek, ''Bu şampiyona, bu spora gonul vermiş 7 gencimizin hayaliydi ve gercekleşti. Bu 7 gencin hayalinin gerceğe donuşmesi diğer genclere ornek olmalı. Bu surecte desteğini esirgemeyen herkese ve ozellikle orman teşkilatına teşekkur ediyorum'' diye konuştu. -HAYALİ GERCEĞE DONUŞTURDULER- Fethiye'de 6 yıl once enduro yarışına başladıklarını belirten Sadık Ozdemir, bu sporu yapmaya başladıklarında yeterli destek alamadıklarını ve antrenmanlarını Oludeniz'in ormanlık alanlarındaki yangın yollarında yaptıklarını soyledi. Ozdemir, ''Antrenmanlarımız esnasında doğaya ve cevreye zarar vermediğimiz icin orman teşkilatından buyuk destek gorduk. Bugun geldiğimiz noktada ise yuzlerce insan bize destek olmaya calışıyor. Gecen yıl Fethiye'de yapılan yarışları yaklaşık 10 bin kişi izledi. Bu buyuk bir başarı. Bize bu surecte destek veren herkese teşekkur ediyoruz'' diye konuştu. Hollanda vatandaşı olan Paul Lebbing ise uzun suredir Fethiye'de yaşadığını ifade ederek, ''Dunya Enduro Şampiyonası'nı Fethiye'de duzenleme hayalimizi anlattığımızda kimse inanmamıştı. Bugun bu hayalimiz gerceğe donuştu. Hedefimiz Dunya Motokros Şampiyonası'nın da Fethiye'de yapılması'' dedi. 2008 Akdeniz Enduro Şampiyonu Serkan Ozdemir de bu spora ilgisinin izleyici olarak başladığını anlatarak, şunları kaydetti: ''Bu sporu yapmaya başladıktan sonra 3 defa Turkiye şampiyonu oldum. 2008 yılında Yunanistan'da yapılan Dunya Enduro Şampiyonası'nda ulkemizi temsil eden tek sporcuydum. Dunya Enduro Şampiyonası'nın Turkiye'de yapılacağına inanıyordum. Benim ve arkadaşlarımın bu hayali gercekleştiği icin cok mutluyum. Turkiye'den dunya capında başarılı sporcuların cıkacağına inanıyorum. Dunya Şampiyonası'nın Turkiye'de yapılması icin Yunanlılar bize destek verdi. Bu spor adına onemli bir gelişme'' Bu arada, yarın başlayacak Turkiye Enduro Şampiyonası'na 45 sporcunun kayıt yaptırdığı oğrenildi. a.s __________________