5 yaşında motosiklete başladı..
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- 5 yaşında motosiklete başladı..
-
17-10-2019, 17:43:30Fethiye'de bugun başlayacak olan Turkiye Enduro Şampiyonası oncesinde babasıyla birlikte gosteri yapan 14 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, ''Hedefim Kenan Sofuoğlu gibi başarılara imza atarak Turkiye'nin sesini dunyaya duyurmak'' dedi. Muğla'nın Fethiye ilcesinde bugun başlayacak olan ve sezonun ilk yarışı olduğu acıklanan ''Turkiye Enduro Şampiyonası'' oncesinde yarışa katılacak olan sporcular son hazırlıklarını yaptı. Yarış oncesinde ''Tek teker Arif'' olarak tanınan motosiklet yarışcısı Arif Razgatlıoğlu ile 14 yaşındaki oğlu Toprak Razgatlıoğlu'nun yaptıkları gosteriye turistler ve vatandaşlar buyuk ilgi gosterdi. -13 YAŞINDA, 600 CC'LİK MOTOSİKLETLE YARIŞTI- Gosteri sonrasında acıklamalarda bulunan Arif Razgatlıoğlu, kendisinin bugune kadar cok sayıda başarıya imza attığını belirterek, ''Benim hedefim oğlumun dunya capında başarılı bir yarışcı olmasını sağlamak. Onun bir gun cok buyuk başarılara imza atacağına inanıyorum. Oğlum 5 yaşında motosiklet kullanmaya başladı. Toprak, 13 yaşındayken ilk defa buyuk 600 CC'lik bir yarış motosikletiyle piste girip, yaşları 25 ila 40 arasında değişen ve devamlı yarışan ağabeyleriyle mucadele etti'' dedi. Yaptığı gosteri ile vatandaşların beğenisini kazanan 14 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ise hedefinin, Kenan Sofuoğlu gibi başarılara imza atarak Turkiye'nin sesini dunyaya duyurmak olduğunu anlatarak, ''Onumuzdeki bir kac yıl icinde Avrupa'da duzenlenen yarışlara Turkiye adına katılacağına inanıyorum. Bu konuda federasyon bana buyuk destek veriyor. Bugune kadar cok sayıda odul kazandım'' diye konuştu. Motosiklet Federasyonu Başkanı Suleyman Memnun ise 5 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan Toprak Razgatlıoğlu'nun onumuzdeki yıllarda Kenan Sofuoğlu gibi başarılı olacağına inandığını ifade ederek, şunları soyledi: ''Bir aksilik olmazsa, Toprak 5-6 yıl icinde dunya şampiyonlarında yarışır ve dunya şampiyonu olur. Toprak, dunyaya şampiyon olmak icin gelmiş. Turkiye'nin en buyuk avantajı genc bir nufusa sahip olması. Federasyon olarak genc sporcuların yetişmesi icin yoğun caba harcıyoruz.'' Kaynak:Ajansspor __________________