Lewis Hamilton, Ferrari’nin şu an “cok, cok guclu” gozuktuğunu, ancak İtalyan takımın testlerde her zaman boyle gozuktuğunu soyledi. Hamilton’ın Mercedes’i bu hafta Barcelona testlerinde henuz cok hızlı zamanlar kaydetmese de, Ferrari hızı ve dayanıklılığıyla etkiledi. Toro Rosso takım patronu Franz Tost da Ferrari’nin herkesten yarım saniye onde olabileceğini soylemişti, ancak Hamilton gercek resmin net olmadığını belirtti. “Belli bir rakam veremem ancak gorduğunuz gibi Ferrari şu an cok, cok guclu.” “Cok fazla kilometre kat ettiler, yani gecen senekinden daha iyi bir pakete sahip gorunuyorlar. Bu da bizim daha zor bir yıl gecireceğimiz anlamına geliyor.” Hamilton, Mercedes’in temposunu Ferrari’yle karşılaştırmanın zor olduğunu, cunku test programlarının cok farklı olduğunu soyledi. “Harika gorunuyorlar. Biz, her senenin başında yaptığımız gibi aracı anlamak icin cok calışıyoruz.” “Ferrari’ler her zaman guclu gozukuyor, ozellikle son birkac senenin başında. Yani bu, beklenen bir şey. Biz sadece surecimize devam ediyoruz. Herkes cok calışıyor, bu yuzden normal.” Hamilton, Mercedes’in onceliğinin rakiplerin nasıl performans gosterdiğini anlamak yerine, aracı daha iyi hale getirmek olduğunu soyledi. “Herkesin kendi işini yapmasına ve buna odaklanmasına izin veriyoruz. Gercekten derinlere iniyoruz ve sureclerimizin her zamankinden daha iyi olduğundan emin olmaya calışıyoruz.” “Verileri her zamankinden daha iyi bir şekilde analiz ettiğimizden ve suruculerin bakış acısından değerlendirildiğinden emin oluyoruz. Verdiğim geri bildirimin, her zamankinden daha doğru olduğundan emin oluyorum.” “Buna odaklanmaya calışıyoruz. Ve calışma planlarımızı uyguladığımızdan emin oluyoruz. Sanırım onumuzdeki hafta bu saatlerde nerede olacağımız konusunda daha iyi bir fikrim olacak.” Ferrari, testteki performansını ilk yarışlara taşısa bile, Hamilton Mercedes’in savaşacak gucu olduğuna inanıyor. “Şu anda gecmişteki halimize karşı mucadele ediyoruz. Butun bu alanlarda cıtayı yukseltmeye calışıyoruz ve fabrikadaki tum muhendisler cıtayı yukseltiyor.” “Tum bu yıllar suren başarıların ardından takım icindeki atmosferi gormek, aclığın hÂl orada olduğunu gormek, o hevesin orada olduğunu gormek cok etkileyiciydi.” “Hic kimse geri adım atmıyor. Herkes tam gaz zorluyor. Fabrikadaki cocuklar icin zorlu bir kış oldu.” “Bunu gorebiliyorum ve cocuklardan duyduğum kadarıyla boyle. Ancak birileri bu yeni kuralları cok iyi uygulayabilecek birileri varsa, bunlar bizim fabrikadaki cocuklar.” “Buyuk bir kural değişikliği sonrası şampiyon olmaya devam eden tek takım biziz ve sezona doğru adım atarak başlamasak bile ilk yarışta kendimden emin hissedeceğim.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Ferrari şu an “cok, cok guclu” gozukuyor