Max Verstappen, ilk test gunlerinin ardından Ferrari'nin guclu olduğunu kabul etti ama ortada endişelenmeleri icin hicbir sebep olmadığını soyledi. Red Bull pilotu Max Verstappen, testlerin 1. ve 3. gununde piste cıkarken her iki gunde de 100'den fazla tur atmayı başardı. Daha cok uzun suruşlere odaklanan Hollandalı pilot, testlerden mutlu ayrılmışa benziyor. "Bazı tahminlerde bulunmak zor olsa da, kış testlerinde oldukca onemli olan bazı turlar atma şansım oldu. Son yıllarda dayanıklılık konusunda sorunlarımız olduğu icin testlerde yeterince tur atmakta zorlandık. Ama şimdi her şey iyi gidiyor." "Kış sezonunda surekli olarak simulatorde vakit gecirdim ve muhendislerle konuştum. Bence cok iyi bir ilerleme kaydettik. Ama rakiplerinizin neler başardığını asla bilemezsiniz. Bu yuzden rakiplerimize kıyasla nerede olduğumuzu soyleyemem cunku rakiplerimiz hangi programı takip ediyor bilmiyorum. Gorunuşe bakılırsa Ferrari cok hızlı ama bu bizi rahatsız etmiyor." "Bu sezonki hedefimiz pek cok zafer kazanmak. Melbourne'de neler olacağını goreceğiz. Gecen yıl takım olarak sezon boyunca gelişim kaydetmiştik ve şimdi aynı gelişimi guc unitesinde de bekleyebiliriz." "Melbourne'de farklı bir aracımız olacak ama şampiyonluk savaşının kimler arasında gececeğine dair fikrim yok. Gecen yıl Melbourne'den sonra şampiyonluğu Ferrari'nin kazanacağını duşunduk ve ardından Mercedes baskın bir performansla şampiyon oldu." "Charles bana gore Sebastian icin bir tehdit cunku hızlı ve zeki. Elbette deneyimi cok yok ama sıralamalarda cok guclu olacağına eminim. Eğer yarış hakkında konuşursak o zaman biraz daha geride kalabilir. Ama Leclerc, Kimi Raikkonen'den cok daha hızlı olacak." Verstappen, Honda motorunu da ovdu. "Honda, Renault'ya kıyasla cok farklı. Japon muhendisler cok iyi. Sakinler ve işlerine odaklanmış durumdalar. Bu hoşuma gidiyor. Renault'da olandan cok farklı." "Gecen yıl Pierre, Honda motorunu kullanmıştı ancak ondan tavsiye almadım. Kendi deneyimimi kazanmam daha iyi. Japon zihniyeti, Avrupalı insanlara gore farklı. Buna adapte olmanız gerekiyor." Son olarak Robert Kubica ile ilgili, "Ona başarılar diliyorum. Her zaman hızlıydı ve Formula 1'de olmayı hak ediyor." dedi. Gunluk Gazeteler