Robert Kubica, Williams Formula 1 takımının bu hafta FW42 aracını piste cıkarabilmek adına "odun vermiş" şekilde suruş yaptığını kabul ediyor. Grove merkezli ekip arac parcalarının uretimindeki gecikmeden oturu ilk iki gunde piste cıkamadı ve ilk kez testlerin ucuncu gununde, oğleden sonra piste cıkabildi. Williams carşamba gunu yaptığı acıklamada aero calışmalar yapamadıklarını cunku aero parcaların piste gelmesini beklediklerini soylemişti. Kubica, perşembe gunu sabahında piste cıktı ve FW42 ile ilk turlarını atmasının ardından oğleden sonra icin aracı George Russell'a bıraktı. Kubica toplamda 48 tur attı ve son sırada yer aldı. Kokpite gecmesinin ardından kısa sure icerisinde ne oğrendiği sorusuna Kubica, "Bunu hissedebiliyorsunuz, arac tamamen kotu değil." "Araca koyabileceğimiz hÂl bir şeyler olduğuna inanıyorum, muhtemelen cok fazla değil ama kesin olarak odun verilmiş şeyler var." "Bunlar hakkında konuşmam doğru değil, daha once de soyledim, ben burada suruş yapmak icin varım ve bu yuzden buna konsantre olmak zorundayım." "Sonunda bir aracım var ve bu yuzden umarım onumuzdeki hafta daha iyi hazırlanabilmek icin calışmalarımıza konsantre olabiliriz. Cunku -ilk yarış- cok yakın." Kubica, sabah bolumunun coğunu aero olcum cihazlarıyla olcum yaparak gecirdi ve aracın nasıl hissettiğine bakabilmek icin cok az tur atabildi. "Sistem kontrolleriyle yeni araca dair veri toplama arasında harmanlanmış bir gun oldu. Bunun testin dorduncu gunuymuş gibi hissetmedim, bu ilk gunmuş gibiydi." "Aracla ilgili fikir edinebilmek icin 12 turluk bir fırsatım oldu ki, bu elbette sınırlayıcıydı. En azından bunları yaptık... Elbette hepsini yapamadık cunku kolay bir sabah olmadı." "Gecen cuma gununden beri buradayım. Hic kendi tempomda gidebildiğim 12-14 tur atmak icin bu kadar cok beklememiştim." "Sadece elinizden geldiğince hazırlanıyorsunuz. Geride kalan gunler tum takım icin hoş gunler değildi ama sonunda araca sahibiz. Tum takım aracı bir araya getirebilmek icin mumkun olduğunca iyi bir iş yaptı." "Takım aracı olması gerekenden beş kat daha hızlı yaptı ve bu yuzden cok fazla saygı duymamız gerekiyor. Arac hakkında daha iyi bir fikre sahip olmak iyi olurdu. Ozellikle Avustralya hızla yaklaşırken buna sahip olmak iyi olurdu. Ama elimizdeki bu ve bunun uzerinde calışmalıyız." Kubica, yeni aracın "bazı yonlerden ileriye doğru atılmış bir adım" olduğunu soyledi ancak "Bu noktada aracın performansı veya hissi hakkında konuşmak doğru değil. Onumuzdeki haftayı beklememiz gerekiyor." diye de uyardı. Gunluk Gazeteler