Bircok kişi Ferrari’nin hızı karşısında şaşırmıştı, ancak Charles Leclerc rakiplerinin potansiyellerini sakladığına inanıyor. İlk test haftasında etkileyici bir performans gosteren Ferrari takımının Monakolu pilotu Charles Leclerc, ilk test haftasının bitmesinin ardından acıklamalarda bulundu. “Bunlar sadece test, ancak aracımızı hemen sevdim. Gayet dengeli, kolayca hızlı gidebiliyor. Bircok tur attık, dayanıklılık iyiydi ve her gun programımızı tamamlamayı başardık. Ancak testlerdeki hız her zaman aldatıcıdır, sonuclara cok onem vermemelisiniz. Mercedes’in elindeki tum kartları acmadığına eminim ve aynı şekilde biz de acmadık. Cok fazla soru var! Rekabetci bir aracımız olduğunu biliyoruz, ancak rakiplerimizin ne kadar hızlı olduğunu bilmiyoruz. Bakalım ilk yarışta bizi neler bekleyecek.” “Melbourne’de en iyi şekilde savaşmak isterim, ancak bunun benim Formula 1’deki sadece ikinci sezonum olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yuksek bir seviyeye gecmek zaman alıyor. Ferrari’ye gecişim sayesinde ozellikle İtalya’da bircok insan beni tanıyacak. Bu guzel bir şey. Fakat pist uzerinde cok şey değişmedi. Sauber’de olduğu gibi mumkun olduğunca iyi mucadele etmek istiyorum. Avustralya’da ilk yarışımı kazanmak gibi bir hedefim de yok, onemli olan işimi en iyi şekilde yapmak, o zaman zaferler gelmeye başlar.” “Vettel ile ilişki kurmak zor değildi. Formula 1’de muthiş bir tecrubeye sahip, onunla calışması kolay, ondan cok şey oğrenebilirim. Sebastian takımı daha iyi tanıyor, ancak herkesi tanımak icin zamana ihtiyacım var. Arac hakkında yaptığı geniş kapsamlı incelemelere guvenebilirim. Formula 1’de fazla bir tecrubem yok ve bunu biliyorum.” “Takımın nasıl calıştığı da dahil olmak uzere alışmam gereken birkac şey olsa da aracta kendimi cok rahat hissediyorum. Seb’in de dediği gibi bu sanki yeni bir arac gibi değil, daha cok gelişmiş bir arac gibi hissettiriyor. Surulebilirlik cok iyi, bu da takımın testlere cok sağlam bir arac getirmek icin harika bir iş yaptığını gosteriyor.” “Barcelona’ya geldiğim an ‘calışma’ moduna gectim ve işimi en iyi şekilde yapabilmek icin duygularımı bir kenara bıraktım.” “Ferrari dunyadaki en buyuk takım, gercek bir efsane. Ancak surerken bunun hakkında duşunmuyorum. Ne yapabileceğimi gostermek istiyorum, kendime bu konuda baskı yapıyorum. Eğer arac kazanmaya izin veriyorsa kazanacağım. Ferrari’nin ilk yarışta ne kadar hızlı olacağını bekleyip gorelim.” “Testin ilk gunu zorluydu. Akşam olduğunda boyun kaslarımın ağrımaya başladığını hissettim. Ancak sorun değil. Daha da onemlisi, arac iyi bir dengeye sahip, hızlı ve kontrolu kolay. Bundan daha iyisi olamazdı.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Testlerdeki hız aldatıcı