Tatiana Calderon, 2019 sezonunda Formula 2’ye BWT Arden takımıyla katılıyor. Son iki yıldır Sauber (şu anda Alfa Romeo) ile bağlantıları olan Kolombiyalı surucu, HWA uyesi GP3 şampiyonu Anthoine Hubert ile takım arkadaşı olacak. Calderon, GP3 serisinde 2017’de DAMS’ta ve 2018’de Jenzer’de yarışmadan once 2016’da Arden ile yarışmıştı. Gecen sene GP3’teki en iyi sezonunu geciren Calderon’un toplam 16 puan topladığı sezondaki en iyi sonucu yedincilikti ve gecen sezonun F2 sezon sonu testlerinde Sauber’le anlaşmalı Charouz takımıyla suruş yapmıştı. Calderon, “FIA F2 Şampiyonası’nda HWA RACELAB ile teknik ortaklığı bulunan BWT Arden ile yarışacak olmaktan cok heyecan duyuyorum.” “Bu, kariyerimdeki yeni bir mucadele ve kariyerimdeki en buyuk hedefim olan Formula 1’e bir adım daha yakın. Birlikte harika şeyler başaracağımızdan eminim. Gelecek hafta başlayacak testler icin sabırsızlanıyorum!” şeklinde konuştu. Arden takım patronu Garry Horner ise, “Tatiana’yı tekrar Arden’de gormekten mutluluk duyuyoruz.” “Formula 2 testlerindeki sonucları cok etkileyiciydi ve Anthoine ile birlikte guclu bir ikili olacaklarından eminim.” ifadelerini kullandı. Calderon F1 aracını ilk kez gecen sene Sauber ile tecrube etmiş ve bir kez mevcut araclarla Mexico City’de, bir kez de 2013 aracıyla Fiorano’da suruş yapmıştı. Calderon’un Alfa Romeo ile olan ilişkisini surdurup surdurmeyeceği henuz belli değil. 25 yaşındaki surucu ilk Formula E deneyimini de Riyad ve Marakeş testlerinde DC Techeetah takımıyla yaşamıştı. Gunluk Gazeteler