Formula 1'e sekiz yıl aradan sonra Williams ile geri donen Robert Kubica, takımın yaşadığı durumların ideal olmadığını, ancak hayatta işlerin her zaman istenilen şekilde gitmediğini soyledi. Williams, FW42’nin parcalarının zamanında uretilememesi nedeniyle Barcelona’daki sezon oncesi testlerin ilk iki bucuk gununu kacırmıştı. Cuma gunu aracı kullanan Robert Kubica değerlendirmelerde bulundu. “Butun durumu gordunuz, ideal değil. Her şeyin bir arada olduğunu kontrol etmek icin bazı testler yaptık. Ancak şu anki endişemiz, gecikmenin sebep olabileceği yan etkiler. Ben bir surucuyum, herkes takım icinde kendi gorevini yapmalı. Sekiz yıldır Formula 1’de yarışmıyorum, suruş yapıp hazırlanmalıyım.” “Sadece 12 tur tamamladım ve sabahki pist koşulları kolay değildi. İlk testlerin son gunu, aslında bizim icin ilk test gunuydu.” “Avustralya Grand Prix’sine az bir sure kaldığını hesaba katarsak, aracı tanıyıp belli hislere sahip olma şansı yakalasaydım daha iyi olurdu. En azından genel bir hazırlık anlamında hem suruculer hem de takım icin daha iyi olurdu. Ancak buna adapte olmalı ve calışmaya devam etmeliyiz. Umarım bu gecikme testlerle sınırlıdır ve bir şekilde onumuzdeki hafta Avustralya’ya hazırlanabiliriz.” “FW42 bir anlamda ileriye atılan bir adım. Ancak asıl soru, bu adım rakiplerle karşılaştırıldığında ne kadar buyuk? 2018’in geri bildirimi goz onune alındığında, başlangıc noktamız iyi değildi. Bu yuzden geri toparlanmak icin kendi rakiplerimden daha buyuk bir adım atmamız gerekiyor. Aksi halde on iki ay once olduğumuz yerde olacağız. Bugun elde ettiğimiz geri bildirimlerle performans hakkında konuşmak doğru olmaz, gelecek haftayı bekleyip neler olacağını goreceğiz.” “Attığım turlarda daha hızlı gidebilirdim ama hedefimiz bu değildi. Muhendisler ve aero departmanı icin veri topladık ve aracın şu anda en fazla neler yapabileceğini anlamaya calıştık.” “Gelecek hafta aracta izlenmesi gereken ayrıntılar hÂl olacak, ama bunlar muhtemelen cok fazla olmayacak ancak en azından farklı cozumler olacak.” “Durum ideal değil, ancak hayatta işlerin her zaman istediğiniz gibi gitmediğini oğrendim. Calışanlara saygı duymalıyız ve şartlar her zaman beklendiği gibi olmaz. Ote yandan ne olduğunu anlamalıyız, cunku uc veya dort gunluk test kacırdık. Bunları analiz etmek bana duşmez, ben bir surucuyum ve farklı bir iş yapıyorum.” “Herkes kendi rolunden sorumludur ve benim gorevim, pistteyken her şeyimi vermeye konsantre olmak. Umarım takım aynı yonde kurek cekmeye devam eder ve bu da maksimum cabayı beraberinde getirir. İstediğim bu.” Gunluk Gazeteler