Jorge Lorenzo, Katar'daki sezon oncesi testinin ilk gununu 21. sırada tamamlamasının ardından Honda MotoGP motosikletinde rahat hissetmediğini soyledi. Kışın antrenman yaparken bileğini kıran Jorge Lorenzo, gecen yılın kasım ayından sonra ilk kez cumartesi gunu Losail'de MotoGP motosikletini surme fırsatı yakalayabilmişti. Honda suruculerinin tamamı zaman tablosunun yukarısında olmakta zorlanırken, İspanyol surucu kendisini listenin daha altında buldu ve lider Maverick Vinales'in 2.039 saniye gerisinde 21. sırada yer aldı. Neden geride kaldığı hakkında konuşan Lorenzo, uzun zamandır motosiklet surmediğini ve bunun hem ayağındaki sakatlık hem de Honda motosikletinde rahat hissetmemesiyle birleşince geride kalmasının kacınılmaz olduğunu soyledi. Cumartesi gunu toplamda 38 tur atan Lorenzo, "Frenlemede sorun yaşıyorum ama en azından motosikleti anlayabilmek ve diğer şeyleri daha iyi oğrenebilmek icin iki veya uc turluk suruşler yapabiliyorum." "Sorun şu ki cok fazla zamanımız yok, en uygun koşulların olduğu belki de sadece uc saat var. Saat 9:00'dan itibaren sıcaklıklar cok fazla duşmeye başlıyor ve kazanc elde etmek zor oluyor. Oysa başka pistlerde pek cok şeyi test edebilmek adına koca bir gununuz oluyor." "Bugun cok fazla tur attım ancak motosikleti geliştirmek ve herhangi bir ayar denemek icin cok fazla şey yapmayı başaramadık." "Ergonomik acıdan motosiklet henuz iyi hissedebileceğim seviyenin cok uzağında, bunun icin cok fazla calışmamız gerekiyor. Ayak pedalıyla, kollarında kayıyorum ve hızlanmada koltuktan yeterince destek alamıyorum." "Sakatlıktan sonra fiziksel acıdan motosiklet icin daha fazla zamana ihtiyacım var. Dort aydır suremiyorum ki, bu cok fazla. Spor salonunda cok fazla antrenman yapsanız bile motosiklet surduğunuz zaman tamamen farklı kasları kullanıyorsunuz." Marc Marquez ise Yamaha surucusu Maverick Vinales'ten bir saniye geride onuncu isim olurken, 348.3 km/s ile cumartesi gununun en yuksek hızına ulaştı. Lorenzo, bunun Honda'nın Ducati ile kıyaslandığında en buyuk zaafı olan en yuksek surat zayıflığını cozduğunun bir işareti olduğunu soyledi. "Bence motoru geliştirdik ve oldukca hızlı gorunuyor. Marc'a bakarsanız duzluklerde en hızlısı oydu." "Bu iyi bir işaret cunku Honda duzluklerde gecen yıl Ducati'ye kıyasla cok fazla zaman kaybediyordu. 348 km/s en hızlılardan birisi ve bu iyi bir şey." "Kendi acımdan aerodinamileri geliştirmek gerekiyor cunku Marc ve Crutchlow'la kıyaslandığında biraz vakit kaybediyorum." "Yarın daha yakın olacağız ve butun bu kucuk ayrıntıları biraz daha iyi hale getireceğiz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo, Honda motosikletinde rahat değil