Son Dunya Superbike şampiyonu Jonathan Rea, 2019’un ilk ayağı Phillip Island’da aldığı uc ikinciliğin “buyuk bir hasar sınırlaması” olduğunu soyluyor. Gecen sene olduğu gibi, bu sene de Phillip Island’da yarış kazanamadığı bir hafta sonu geciren Rea, uc yarışta da seriye yeni katılan Alvaro Bautista’nın gerisinde ikinci olmuştu. Ducati surucusu iki yarışın tamamını domine ederken, 2019’da getirilen ve 22 tur yerine 10 tur koşulan Superpole yarışında Rea, Bautista’ya cok daha yakındı. WorldSBK.com’a konuşan Rea, “Hafta sonumdan dolayı cok mutluyum. Buyuk bir hasar sınırlaması gercekleştirdik.” “Benim ve motosikletim icin en iyi pistlerden birisi değil. Ancak Superpole yarışındaki tur rekoru, pole pozisyonu ve uc ikincilikle beraber daha fazlasını isteyemezdik.” “Sezon oncesi testlerde biraz zorlanıyorduk, motosikletimize en uygun pistlerden biri değil.” “Ancak adım adım yaklaştık, adım adım daha iyi hale geldik ve ozellikle de en zorlayıcı faktor olan 22 tur boyunca zorlarken rahat hissettim.” “Bu hafta sonu Alvaro ve Ducati’ye cevap veremedim, muthiş gucluyduler, ancak işleri duzene sokup geride kalanların en iyisi olduk.” dedi. Rea, Phillip Island’da ozellikle son yarışta Ducati’nin Kawasaki’ye gore nerelerde daha iyi olduğunu “gormenin cok kolay olduğunu” duşunuyor. Ancak bunun, Bautista’nın ilk yarışlarındaki başarısının değerini duşurmediğini vurguladı. “Harika bir start aldım ancak ilk viraja geldiğimizde coktan 30 metre onumdeydi.” “Motor, maalesef uzerinde calışamayacağımız bir alan. Duzlukteki guc farkı şu anda cok fazla. Bu yuzden diğer butun pistlerde şasimizden maksimumu almaya calışmalıyız.” “Motosikleti iyi surduğumu duşunuyorum ve eminim motosikletimize biraz daha fazla uyan pistler de olacaktır. Ve kesinlikle bu hafta bu avantaj Ducati ve Alvaro’daydı, ama bu onların gucunu sorgulamamıza bir sebep değil.” Gunluk Gazeteler