Uc kez MotoGP şampiyonu Jorge Lorenzo, en ust sınıftaki kariyerini Honda ile noktalamayı “amaclıyor”. MotoGP kariyerinde daha once Yamaha ve Ducati ile yarışan 31 yaşındaki İspanyol surucu, 2019 icin Ducati ile yeni anlaşma imzalamadığı icin geleceği net değildi. 2019-20 sezonları icin kendisini Marc Marquez’in takım arkadaşı olmasını isteyen Honda’nın yaptığı surpriz hamleden once Lorenzo, MotoGP kariyerini bitirmeye “cok yaklaştığını” itiraf etti. Sky İtalya’ya konuşan Lorenzo, Ducati macerasını geride bıraktığını soyledi. Lorenzo, “Asla pes etmedim, her zaman calışmaya devam ettiğim zor zamanlarda bile. Sonra 2018’i mutlu bir şekilde bitirmemi sağlayan Honda şansı ortaya cıktı.” “Kariyerimi Honda ile bitirmek istediğimi soylemeyeceğim, ancak belki de bu benim son takımım olacak. Buna sonuclar karar verecek, ancak benim niyetim bu.” “Ducati hakkında artık bir şey duşunmuyorum.” “Motosikleti sevdiğimde ve doğru şekilde kullandığımızda zirveye ulaşabileceğimizi biliyorum.” dedi. Marquez-Lorenzo kombinasyonu, 2012’den bu yana MotoGP şampiyonluklarını kazanan isimlerin aynı takımda olacağı anlamına geliyor ve bu Repsol Honda’ya gore bir “ruya takım”. Lorenzo, bu unvanlarla hic ilgilenmiyor ve hatta Marquez ve kendisinin MotoGP istatistiklerinin toplamıyla kendilerinin spor tarihinde koyuldukları pozisyonun adil olmadığını duşunuyor. “Rakamlar acısından, MotoGP tarihindeki en guclu takım arkadaşı ikililerinden biri olduğumuz acık.” “Bazen bircok şampiyonluk kazanabilirsiniz cunku rekabet yuksek değildir. Ama hız ve saf yetenek acısından rakamların gosterdiğinden bile daha gucluyuz. Gercek bu.” Lorenzo, daha once yaptığı bir acıklamada 2019’un favorilerinden olmadığını ancak Honda ile yarış kazanma beklentisi sorulduğunda “en kısa zamanda” bunu gercekleştirmek istediğini soylemişti. “Hicbir şey imkansız değildir, zor gozukse bile belki de ilk yarış Katar’da bile kazanabilirim.”