Jorge Lorenzo, Katar'daki ikinci test gununde kaydettiği ilerlemeye rağmen Honda ile katılacağı ilk MotoGP yarışlarının kendisi icin zor gececeğini kabul etti. Lorenzo, Katar MotoGP testinin ilk gununde 21. en hızlı zamanı yaparken, RC213V motosikletinde kendisini rahat hissetmediğini soyluyordu. Pazar gunu daha iyi bir gun gecirdi ve 1.3 saniye geride 18. sırada yer aldı. Lorenzo, pazar gununun ardından motosiklette kendisini daha iyi hissetmesine rağmen, durumun mukemmel olmaktan cok uzak olduğunu ve ilk birkac yarışın kendisi icin zor gececeğini soyledi. Gecen ay antrenman yaparken bileğini kıran ve ilk testi kacıran Lorenzo, "Bugun motosikletin ergonomisini geliştirdik." "Motosiklette bugun bile mukemmel hissetmiyordum. Bu yuzden yapmamız gereken calışmalar var ama durumun daha iyi olduğunu hissedebiliyorum. Bugun daha az yoruldum. Cunku gunun sonunda bileğimde yine acı vardı ve bu yuzden daha once bırakmam gerekti. Son saatte cok fazla tur atmamalıydım." "Bunun dışında fiziksel olarak daha iyi hissediyorum. Ceşitli ayarlar uzerinde calışarak motosikleti geliştirmeyi başardık. Duygu acısından bakarsak kesinlikle buyuk bir adımdı." "Elbette bulunduğumuz konum harika değil ama onemli olan en iyi dereceyle aradaki farkı azaltmaktı." "Suruş acısından kendimi, ayarları ve ergonomiyi iyileştiriyoruz. İstediğimiz duruma yaklaşacağız." "Kışın sadece bir gun piste cıktık, cok fazla zamanımız yoktu. İlk yarışlar zor olabilir, ama yavaş yavaş, sabırla o noktaya varacağız." dedi. Lorenzo, takım arkadaşı Marc Marquez'in ve LCR Honda surucusu Cal Crutchlow'un verilerini kontrol etme şansı olduğunu ve şu anda "neredeyse her yerde" daha kotu olduğunu soyledi. "Tum gunlerin verilerini kontrol edebiliyorsunuz ve sadece Marc'la değil, Crutchlow'la olan fark da cok buyuk." "Bu motosikleti surmeyi biliyor ve cok iyi suruyor. Şu an icin neredeyse her şeyde cok daha kotuyum ama yavaş yavaş farkı kapatacağım." "Bu surduğum son motosikletten tamamen farklı bir suruş tarzına sahip. Farklı şekilde surmeniz gerekiyor. Umarım kendi suruşum acısından daha iyi olacak. Neler olacağını goreceğiz." Gunluk Gazeteler