Kimi Raikkonen, Alfa Romeo'ya oldukca kolay bir geciş yaptığını ve Ferrari'den ayrılmasının ardından işlerin nasıl gideceği konusundaki şuphelerinin artık kalmadığını soyledi. 2007 dunya şampiyonu, 2018 sonunda Ferrari'deki koltuğunu Charles Leclerc'e kaybetmesinin ardından Sauber'le sozleşme imzalamıştı. Fin surucu Alfa Romeo Racing adı altında yarışacak olan yeni takımıyla gercek anlamda ilk testini gecen hafta yaparken, test hem kendisi icin hem de takım icin cesaret vericiydi. Takımın kendisine Ferrari'den daha iyi uyduğunu hissedip hissetmediği sorusuna Raikkonen, "Tabii ki farklı bir takım ama daha iyi ya da daha kotu olduğunu soyleyemem." "Bir suredir calışıyoruz ve ilk haftada her şeyin sorunsuz gectiğini hissettim. Calışma şekli acısından oldukca kolaydı." "Kokpite gectiğinizde her şey oldukca benzer gorunuyor. Suruyorum ve doğrusu farklı hissetmiyorum. Elbette yapılması gereken şeyler var ve bu herkes icin aynı. Ama her şey yerine oturduktan sonra durumun daha iyi olacağını duşunuyorum." "Takım değişikliklerinde her zaman şuphe oluyor. Oraya gitmek ve istediğiniz şekilde bir şeyler yapmaya başlamak zor olabilir. Fakat şimdiye kadar oldukca kolay bir geciş oldu." "Bu harika bir insan grubu. Onceki takımım kadar buyuk olmayabilir ama hepsi iyi insanlar ve her şey gayet guzel şekilde calışıyor." yanıtını verdi. Alfa Romeo, ilk dort gunluk testin en goze carpan takımlarından birisi olmasına rağmen, Raikkonen yeni sezon hakkında net bir hedef belirlemekten kacındı. "Sonucların nasıl olacağı hakkında bir şey soylemek imkansız. Hepimiz maksimumu ortaya koyduğumuz surece sonucların geleceğinden hicbir şuphem yok." "Arac uzerinde yaptıkları calışmaları ve kış boyunca urettiklerini gorduğumuzde, tum bunlar beklentilerimizle paralel gibi gorunuyor." "Bizi tam olarak nereye koyacağına dair hicbir fikrim yok. Ama testin ardından, kimse nerede olduğunu bilmiyor." Raikkonen, herhangi bir sıralama turu denemesi de yapmadıklarını soyledi. "Herhangi bir sıralama simulasyonu yapmadık. Sadece farklı lastikleri denedik ama bence genel anlamda iyi dengelenmiş bir aracımız var ve yol tutuş iyi. Zorlamaya başladığımızda hangi yone gideceğini gormek lazım." "Cok sayıda tur attım ama her zaman daha fazlasını yapmak istersiniz. Farklı şeyler deniyoruz ve ikinci testte daha fazlası uzerinde calışacağız. Daha iyi ayarlar bulmaya calışacağız. Her ayrıntıdan en iyi şekilde faydalanmak icin her şeyi bir araya getirmemiz gerekiyor." "Herhangi bir beklentim yok ama bence takımın iyi bir aracı var ve başlangıc noktamız iyi. Şimdilik tahmin yapmayacağız. Belki onumuzdeki testte daha iyi bir fikir ediniriz. Ama kesin tabloyu ilk yarışta goreceğiz." "Bence kendi acımızdan mutluyuz ama ilk yarışı nerede bitireceğimiz hakkında hicbir fikrim yok." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alfa Romeo'ya yaptığı "kusursuz" gecişin ardından Raikkonen'in şuphesi kalmadı