Mercedes surucusu Valtteri Bottas, 2019'da hedefinin şampiyonluk olduğunu cunku Formula 1'de henuz hicbir şey başaramadığını soyledi. Bottas, F1’deki ilk takımı Williams ile toplam dokuz podyum almış, takım arkadaşı Felipe Massa’nın yanında kendisini takım lider surucusu konumuna sokmuştu. Nico Rosberg’in 2016 sezonunun sonundaki şok emeklilik kararıyla Bottas’a Mercedes kapıları acılmıştı ve sezonun ilk bolumunde kariyerinin ilk galibiyetini Gumuş Oklar’la almıştı. Ancak Bottas, gectiğimiz iki senede takım arkadaşı Lewis Hamilton’a ayak uydurmakta zorlanmış ve Mercedes destekli genc pilot Esteban Ocon’a karşı koltuğunu korumak icin 2019’da oyununu yukseltmesi gerekiyor. 2019’a girerken ispatlaması gereken bir şeyi olup olmadığı sorulduğunda Bottas şu şekilde konuştu: “Her şeyden once Formula 1’de hÂl bir şey başaramadığımı hissediyorum. Bu yuzden kendim icin başarabileceğim hÂl cok şey var.” “Hedeflerimi gercekleştirmek istiyorum. Bu yuzden evet, Formula 1’de yapacak cok şeyim var.” “Kendim dışında, başka kimseye bir şey kanıtlamam gerektiğini duşunuyorum. Takım neler yapabileceğimi biliyor, ancak bu bana bağlı ve bir takım olarak benim en iyi seviyede performans gosterebilmem icin sıkı calışmalıyız.” “Ve en iyi şekilde performans gosterirsem neler yapabileceğimi biliyorum.” Bottas, 2018’e iyi bir başlangıc yapmış, ancak takım arkadaşı Hamilton’ın şampiyon olduğu sezonda sonlara doğru kotu bir duşuş yaşayıp suruculer şampiyonasını beşinci sırada bitirmişti. Baku’de lider giderken son turlarda patlayan lastiği ve Sochi’deki takım emriyle Finlandiyalı pilot, 2012’den bu yana bir sezonda galibiyet alamayan ilk Mercedes pilotu olmuştu. Bottas, “Hayal kırıklığı yaratan bir sezondu ve altı yıldır Formula 1’deki hedefime ulaşamadığım icin kendime kızmaya başladım.” “Zamanım var. Ama sadece tek bir kariyerim olduğunu fark etmeye başladım. Bir daha kendimi sorguladığım, daha farklı şeyler yapabilseydim daha iyi olabileceğini duşunduğum bir duruma bir daha duşmek istemiyorum.” “Sadece, bu sene hedeflerime ulaşmak icin elimden geleni yaptığımdan emin olmak istiyorum. Bunları elde etmek icin ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Zihinsel olarak bunlara hazırım.” “Her şey ayrıntılara dayanıyor ve bu, benim icin elimden gelenin en iyisini yapmaya calışmak. Suruşum gibi belli şeyleri değiştiremiyorum, ancak en iyi seviyede performans gosterirsem ne yapabileceğimi biliyorum.” “Yarış temposu ve sıralama turlarında Lewis’e ayak uydurup onu gecebiliyordum, bunu yapabileceğimi biliyorum ve şimdi daha istikrarlı olmak icin sıkı calışmalıyım.” şeklinde konuştu. Bottas, 2018’deki yarış muhendisi Tony Ross’un Formula E’ye gecmesiyle yeni bir yarış muhendisi ve performans muhendisine sahip ve Fin pilot bu değişikliklerden yararlanmayı umuyor. Bottas, “Bu, sezona biraz yeni bir başlangıc gibi hissettiriyor. İyi oldu, değişim iyi olabilir.” “Gecen sezonun sonunda birbirimizi daha iyi tanımaya başladık. Performansım hakkında Aralık ve Ocakta yaptığımız toplantılarda genel konuları, yarış hafta sonlarında neleri daha iyi yapabileceğimizi, zayıf yanlarımı, guclu yanlarımı değerlendirdik. İki yeni kişiyle calışmak cok guzeldi.” dedi. Gunluk Gazeteler