George Russell, Williams’ın sezona zor bir başlangıc yapmasından sonra, işinin bir kısmının takımı motive etmeye yardımcı olmak olduğunu soyledi. Williams, yeni aracının uretiminde gecikmeler yaşayınca gecen hafta pazartesi ve salı gunu Barcelona’da onemli zaman kaybı yaşamıştı. Russell, FW42 ile ilk kez carşamba oğleden sonra piste cıkarken, perşembe oğleden sonra da suruş yapmıştı. F2 şampiyonu, cok zaman kaybetmelerine rağmen Williams’ın geri donuş yapabileceğine inanıyor. Russell, “Bir F1 takımına dahil olana kadar, sadece bir F1 aracını piste surmek icin ne kadar işin yapıldığını anlayamıyorsunuz.” “Ocak ayında fabrikaya gittim ve herkesi gordum, hayran kaldım.” “İki yıldır bir F1 takımıylayım ve en basit parcaların bile ne kadar caba gerektirdiğine hayran kaldım.” “Bunu daha once de gorduk, Force India 2015 testlerinin tamamını kacırmıştı ancak yine de şampiyonayı beşinci tamamlamıştı. Ve puanları testlerde toplamıyorsunuz. Ne olacağını kim bilebilir.” “Şu an bizim buradaki gorevimizin herkesi motive etmeye calışmak olduğunu duşunuyorum. Acıkcası butun takımın biraz siniri bozulmuş durumda ve işlerin nasıl gittiği konusunda hayal kırıklığına uğramış durumda.” “Ancak yine de pozitif kalmamız gerekiyor ve daha once de belirttiğim gibi daha onceki yıllarda da gorduğumuz gibi, takımlar ilk testlere gelmeseler bile harika bir yıl gecirebiliyor.” “Dunyanın sonu değil. Puanları testlerde değil, yarışlarda alıyoruz, bu yuzden başımızı dik tutmalı ve durumdan en iyi şekilde yararlanmalıyız.” dedi. “Herkesi pistte gormek oldukca can sıkıcıydı. Bir surucu olarak sadece piste cıkmak istersiniz. Ancak kısa surede bunu atlattım, cunku bu aracı yapan insanların ne kadar uğraştığını anladım, bu beni hayal kırıklığına uğratmadı, cunku bu duruma bilerek gelmediğimizi anladım.” “Herkes bu konuda uzgundu ve canını dişini takarak calışıyordu. Bu benim canlanmamı sağladı ve ne kadar cok calıştıklarıyla gurur duymama neden oldu.” dedi. Russell şu ana kadar cok fazla tur atmamış olmasına rağmen, gecen yıl Mercedes ile cıktığı testlerden elde ettiği bilgilerin kendisine yardımcı olacağını soyluyor. Genc pilot, “Bu kesinlikle bana neyin uzerinde calışmamız gerektiğini iyi bir şekilde anlamamı sağlıyor. Acıkcası, hangi sektorde olursanız olun en iyisi olmak veya en iyiyi yenmek istersiniz ve gecen yıl bu tecrubeye sahip olmak bana bunun ne olduğunu anlamamı sağlıyor. Mercedes aracını surduğum icin oldukca ayrıcalıklı bir pozisyondayım.” şeklinde konuştu. Russell’ın takım arkadaşı Robert Kubica, takımın bir arada kalması gerektiğini soyledi. Ancak Polonyalı surucu, işleri ilerletmek icin yapabileceklerinin bir sınırı olduğunu belirtti. Kubica, “Bence bir surucuden cok fazla şey bekliyorsunuz. Herkesin kendi rolu ve kendi işi var, bu yuzden ben kendi işime odaklanmalıyım ve sorumlu olanlara, takım icin calışan insanlara karışmamalıyım.” “Bu doğru, bu her yerde boyledir. Bir arada kalmalıyız, calışmalıyız ve herkes işlerin uygun şekilde calışmasını sağlamak icin en ust seviyede caba sarf etmeli.” ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Russell: Suruculer Williams’ı motive etmeli