2016 Formula 1 dunya şampiyonu Nico Rosberg, Mercedes en iyi araca sahip olmazsa Lewis Hamilton'ın motivasyonunun duşebileceğini soyledi. Rosberg, Mercedes’in başarılarının temellerini atmış olmaktan ve şu anda sonuclar acısından griddeki en başarılı surucu olan Lewis Hamilton’ı mağlup edebilmiş olmaktan gurur duyduğunu ve İngiliz pilotun, yeteneğini cok iyi bilmesine rağmen en iyi araca sahip değilse motivasyonunu kaybedebileceğini soyledi. Alman Auto Bild’e konuşan Rosberg, “Takım arkadaşı olarak Hamilton’a sahip olmak mukemmeldi. Cunku bu, onu aynı aracta yenebileceğim anlamına geliyordu. Eğer Lewis en iyi araca sahip değilse motivasyonu hızlı bir şekilde kaybolabiliyor ve Lewis’in boyle anlar yaşadığını gorduk.” dedi. Alman surucu 2010’da Michael Schumacher ile takım arkadaşı olarak Mercedes’e gelmiş ve takımın şu anki dominasyonunun temellerini atmıştı. Rosberg, kendisi ve Schumacher olmasa Hamilton’ın son yıllardaki şampiyonluklarını kazanamayacağını hatırlattı. Mercedes 2012’ye kadar galibiyet kazanamamıştı. Ertesi yıl Rosberg, 2014’te dunya şampiyonluğu icin savaşabileceklerini soylemiş ve 2014’te kendisinin ve Schumacher’in attığı temeller sayesinde takım baskınlığa başladı. Rosberg, 2012’ye kadar Mercedes pilotu olan Schumacher’in Mercedes icin ne kadar onemli olduğunu anlattı. “2013’te aniden hicbir şey yokken iyi bir arac yaptık ve bunun icin Ross Brawn’a teşekkur etmeliyiz. Cunku iki kilit isim Mike Elliot ve Aldo Costa ile birlikte gelmişti.” “Michael ve ben kendi uzerimize duşeni yaptık ve sonuna kadar zorladık. Bununla gurur duyuyorum cunku ilk gunden beri buradayım. En zor zamanları da yaşadım, en buyuk başarıları da yaşadım.” Rosberg, Sebastian Vettel’i hatasız bir sezon gecirmesi icin cesaretlendirdi. Ek olarak, bu sefer Ferrari’nin ona yeterli desteği vereceğini umuyor. “Mukemmel bir sezon gecirmeli, Ferrari’nin tam desteğini almalı ve yeni takım arkadaşı Charles Leclerc onu cok rahatsız etmemeli. Bu duelloyu dort gozle bekliyorum cunku Leclerc de Ferrari ile neler yapabileceğini gostermek isteyecek.” Vettel’in, Ferrari ile kazanamadığı takdirde Mercedes’e gitmeyi duşunebileceğini ancak Hamilton ile takım arkadaşı olmak istemeyeceğini duşunen Rosberg, “Takımdaki yonetim değişikliğinin Sebastian’ı olumlu yonde etkileyeceğini duşunuyorum. 2018’de %100 destek alamaması yuzunden şampiyonluğu kaybetti, bu değişecektir.” “Mercedes her zaman bir olasılık, ancak Lewis’in yanında bu oldukca zor bir şey.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rosberg: En İyi Araca Sahip Olmazsa Hamilton'ın Motivasyonu Duşebiliyor